Fără a discrimina alte animale de companie, pisica este, poate, cel mai ușor de adopat dintre acestea. E mică, e pufoasă (dacă nu-i pisică egipteană, firește), e drăgălașă și extrem de inteligentă. Iată companionul perfect oricărui om cu ușoare tendințe de introvertire. Pisica nu te judecă, ba chiar, de cele mai multe ori, pare să-ți fie chiar complice, dând impresia că știe mult mai multe decât este dispusă să recunoască.

Motivele pentru a adopta o pisică sunt nenumărate. Se zice că micile feline au capacitatea de a te vindeca de stres, torsul acestora având proprietăți terapeutice – spun unii experți, mai mult sau mai puțin acreditați. Nu am idee dacă torsul mâțesc are, într-adevăr, astfel de superputeri, însă liniștea este garantată și confirmată.

Pisica te învață cum să-ți protejezi canapeaua

În cazul în care ai deja o pisică, probabil știi faptul că orice articol de tapiserie din casa ta are șanse reale să decedeze înainte de termen, întrucât felinelor le face o deosebită plăcere să-și ascută gheruțele în orice altceva decât stâlpul îmbrăcat în rafie, luat de la petshop, pe care ai dat o grămadă de bani. Astfel, vei căuta soluții pentru a păstra atât canapeaua, cât și micul războinic cu urechi și codiță, și vei învăța să-ți faci singur o husă pentru canapea, peste care vei aplica o altă husă de canapea, pentru ca prima husă să reziste mai mult. Poate părea un proces stresant, însă în realitate este doar o metodă subtilă prin care pisica ta te învață cum să faci să ai canapeaua aia mai mulți ani.

Te învață cum să fii curat

Cu toții știm că pisicile lasă păr, mult păr. Așadar, dacă înainte de a adopta pisica obișnuiai să aspiri prin casă la o săptămână, hai, la două, dintr-o dată vei simți nevoia, ca prin minune, să-ți faci casa lună zilnic. Încă o lecție valoroasă, predată de micii prieteni necuvântători.

Te învață cum să nu pui la suflet toate prostiile

Ai observat vreodată metoda aproape frustrantă (pentru tine) în care pisica ta îți întoarce spatele atunci când o cerți? Nu te enerva! Ia-o ca pe încă o lecție de viață și aplic-o cu succes de fiecare dată când îți vine să comiți vreo crimă.

Te învață să nu dormi NICIODATĂ cu gura deschisă

Te-ai trezit vreodată din somn somn, într-o enervantă stare de tuse și înec? Pun pariu că de când împarți casa cu mâța lucrul acesta nu ți s-a mai întâmplat. Văzând ce obiceiuri nesănătoase de somn ai, mica ta felină a decis, la un moment dat, să te ajute. Doar nu credeai că laba băgată în gură, atunci când dormi, e un act de terorism din partea ei, nu? Nicidecum, pisica ta are cele mai bune intenții, folosind altfel de metode, unele neconvenționale, unele care funcționează.

O pisică îți transformă viață și, în timp, te transformă și pe tine într-un om responsabil, într-un om mai bun.

Și nu uita, înainte să cumperi o pisică, asigură-te că toate cele aflate în adăposturi sau pe străzi au fost adoptate deja!

Citește și: O carieră pe care o poți alege, dacă eşti…pisică

#News