Dacă eşti pisică, este clar că ai multe talente descoperite sau ne. Poți fi motanul care practică artele marțiale și e recunoscut ca ”spaima câinilor”. Poți fi acea pisică maestră în arta torsului. Sau poți fi renumita felină care doarme 28 de ore din cele 24 pe care le are ziua.

Nimic nu e imposibil, dacă ai avut norocul să te naști pisică.

Nu există activitate pe care să nu o poți realiza cu o măiestrie desăvârşită şi pentru care să nu fii lăudată sau, de ce nu, premiată.

Am mai vobit de Gli, gardianul Hagiei Sofia şi am mai vorbit de pisici renumite pentru simplul motiv că sunt…pisici. S-au scris ode şi s-a creat un cult început cu felina companion a faraonului şi continuat, în zilele prezentului, cu conturi pe Instagram.

Există pisica din biserică, ministrantul principal al preotului. Sunt pisici războinice care-și fac veacul pe lângă soldați și învață pază și protecție. Sunt pisici pe catwalk-ul din Istanbul și sunt pisici care au văzut manuscrisele lui Hemingway, înainte de ochiul critic al redactorilor.

Există un motan jurnalist care semnează articole politice și există Choupette, care a moștenit o avere. Într-o lume mai roz, există virtuala Hello Kitty, pe care o cunoaştem încă din 1974.

În politică îl avem pe Palmerston, felina care a locuit la Ministerul de Externe britanic timp de patru ani şi jumătate. Desigur, felinele știu mai bine ce să aleagă pentru liniștea personală după o viață în domeniul politic. Acesta a fost motivul pentru care Palmerston va părăsi reşedinţa sa din Londra pentru a se retrage în mediul rural, după cum relatează Reuters.

Și pentru că seriozitatea primează, Palmerston  a decis să-și facă publică demisia, într-un mesaj adresat celor peste 100.000 de urmăritori pe Twitter: renunță la politică și va alege relaxarea, departe de lumina reflectoarelor:

”Mi-a plăcut să urc în copaci şi să alerg pe câmp în jurul noii mele locuinţe de la ţară. Îmi va fi dor să aud paşii unui ambasador şi să ies din ascunzătoare pentru a vedea cine este”, i-a scris Palmerston subsecretarului de stat în Ministerul de Externe, Simon McDonald.

Desigur, totul arată oficial, există o ștampilă și antetul instituției.

Îi urăm succes în decizia de a se pensiona și îl vom susține, independent de apartenența politică.

De asemenea, nu uităm de ziua de 8 august, ziua internațională a pisicilor. Că au sau nu funcții, că sunt sau nu cunoscute, că sunt lângă noi, sau doar în amintiri.

Citește și: 10 motive pentru care pisicile ar protesta

#News