Traian Băsescu / Călin Popescu Tăriceanu

Traian Băsescu a declarat că, în eventualitatea validării candidaturii sale la Primăria Capitalei, Călin Popescu Tăriceanu ar fi marele „pierzător”, mai ales în contextul unei opoziții cu acesta. În opinia europarlamentarului PMP, Tăriceanu nu ar avea nicio șansă, declarând că „o să-l snopească” „pe el, în mod special”. De altfel, tot potrivit lui Băsescu, istoria se va repeta acum, la alegerile locale, întocmai evenimentelor întâmplate la alegerile europarlamentare unde, cu toate că ambii oameni politici au fost cap de listă, Băsescu ar fi ieșit triumfător. La alegerile europarlamentare din 2019, PMP a obținut 5,7%, în timp ce partidul lui Călin Popescu Tăriceanu, un scor sub barem de 4%.

Traian Băsescu: „Eu am fost cap de listă, el cap de listă, l-am bătut și la europarlamentare”

„O să-l bat de-o să-l snopesc, pe el în mod special! O să-i scot politica din cap! N-a existat vreodată situația în care Călin Popescu Tăriceanu să obțină măcar un sfert de procent mai mult decât mine.

Inclusiv la ultimele europarlamentare la București, eu am fost cap de listă, el cap de listă, l-am bătut și la europarlamentare”, a declarat Traian Băsescu.

Traian Băsescu este candidatul vehiculat de PMP la Primăria Capitalei, în timp ce, în cursul zilei de ieri, liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu își anunța, la rândul său, intenția de a candida împotriva Gabrielei Firea și a lui Nicușor Dan. Pentru primăria generală și-au mai manifestat intenția de a candida, până acum, Ilan Laufer (din partea PSL), Ioan Sîrbu (din partea PRO România) și Viorel Cataramă. Listele rămân deschise.

Citește și: Tăriceanu vrea la Primăria Generală București

#News