Dacă ar putea vorbi, da, pisicile ar protesta. Ne-ar eticheta ca sclavi și nici nu am organiza un protest despre sclavagism, pentru că ne-am teme de consecințe. Pentru că, în realitate, chiar suntem sclavii pisicilor.

Ca posesoare de pisici ușor dereglată (am trei la număr și jur că eram normală acum două pisici), m-am interesat cu atenție despre ce le-ar putea face viața mai bună. Ca orice ocupant al planetei Pământ, și pisicile militează pentru scopuri înalte. Și le înțeleg perfect. Le înțeleg, pentru că ne aflăm în epoca în care fiecare protestează în legătură cu ceva. Nimănui nu-i mai convine nimic. Nimeni nu mai e mulțumit.

Nemulțumirile pisicilor protestatare:

1. Lipsa hranei. Da, suntem vinovați. Le ținem înfometate și asuprite, atunci când bolul cu mâncare e umplut doar pe jumătate. Ideea de bol umplut doar pe jumătate e frustrantă. Pisicile vor un bol plin în permanență. Suntem inumani când uităm să completăm. Când, arhitectural, refuzăm să lucrăm la acel bol plin. Și asta duce la insomnia pisicilor.

2. Lipsa somnului. Sau insomnia. Pisicile dorm 16-18 ore pe zi. Sau moțăie 16-18 ore pe zi. De asta sunt obosite în permanență. Pentru că sunt asuprite și pentru că bolul e umplut doar pe jumătate. Toate astea pot duce la depresie. Dorm 16-18 ore pe zi din cauza noastră. Le producem o traumă. Dacă am avea grijă de bolul plin și, implicit, de psihicul pisicilor noastre, ar reuși și ele să doarmă cele 24 de ore regulamentare. Nu doar 18.

3. Lipsa celor 10 plicuri/recompense zilnice. Un singur plic înseamnă asuprire. Da, pisicile militează pentru 10 plicuri pe zi. Știu asta, pentru că am tras cu urechea la niște discuții de sub canapea și am înțeles revolta. E adevărat că o pisică nu prea poate mânca mai mult de un plic pe zi, dar vezi punctul 1. Bolul trebuie să fie plin. În permanență. Nu contează că vor alege să ignore mâncarea pentru că dorm/se joacă/fumează sau plănuiesc să controleze omenirea. Bolul trebuie să aibă forma Everestului.

4. Lipsa cutiilor. Pisicile militează pentru mai multe cutii! Că e vorba de cutii de carton, plastic sau simple sertare deschise, pisicle vor spații incomode pentru acel mic somn de 24 de ore.

5. Prea multe poze. Că dorm, mănâncă, vizitează litiera sau au o ipostază interesantă atunci când vânează chestii imaginare, pisicile s-au săturat de poze. Studiile pisicești spun că un sclav de pisici are în galeria telefonului în jur de 816135273 de poze cu pisici. Nu e ok să avem toate aceste date. ”Să se aplice GDPRS și pentru pisici!” scrie pe pancarta unui protestatar nervos, cu coadă.

6. Sclavii de pisici dorm la ora 4 dimineața și asta e frustrant. Multe chestii se întâmplă la 4 dimineața și, dacă ești pisică, trebuie să alergi, să miauni, să protestezi și să-ți trezești sclavul. Pentru că la 4 dimineața se întâmplă chestii. Ce se întâmplă, nu știe nimeni. Dar se întâmplă.

7. Câinii trebuie interziși. Miros dubios, latră degeaba la pisici, lună, bicicliști, pisici, mașini și, mai ales, pisici. Cauzează stres, atacă bolul (chit că e umplut pe jumătate, pentru că sclavul e neatent) și, uneori, atacă și anumite comori prețioase, îngropate cu grijă în litieră. Interziceți câinii!

8. Acvariile trebuie deschise. Am înțeles că muzeele au fost redeschise și am înțeles că au fost redeschise cu scopul relaxării, nevoii de cultură, și cultura e hrană. Așa și cu acvariile. Mulți sclavi de pisici au și acvarii. Închise. E inuman. Pardon, e inpisicesc.

9. Ușile de la baie! Controvesat subiect. Sclavii aleg uneori să intre într-o încăpere minusculă, închid ușa și pisicile sunt nevoite să recurgă la gesturi extreme: mieunat, insistat, distrugerea manichiurii. Și, da, acțiunile astea repetate duc la despresie.

10. Ca ultim punct, toate pisicile contează. Cele negre, cele tărcate, cele găsite pe stradă, cele neiubite, cele care abia au învățat să iubească, cele care au distrus canapeaua. Cele speriate sau cele care au petrecut prea mult timp în cabinetul veterinar. Cele care au rămas acolo, într-o ultimă vizită. Cele care s-au întors acasă, și-au îmbătrânit lângă copii. Și cele care-i fac pe bunici să întinerească.

Citește și: Altfel de oameni pe Facebook: Marie Jeanne și niște pisici

#News

Foto