sursă: euștiu.ro

Toți cei care au copii știu cam cât de greu este să-i înveți despre importanța spălatului pe mâini. Ne certăm cu ei, încercăm să-i convingem, degeaba! Cumva, pentru cei mici apa funcționează ca un soi de kryptonită a lui Superman, întrucât fug de ea ca Necuratul de tămâie.

Citește și: Americanii au reușit să transforme apa în vin

Așadar, cum facem ca să-i convingem că apa nu este câtuși de puțin inamicul omului și că înainte de fiecare masă ar trebui să-și spele mâinile? Poate noi nu avem soluția necesară, însă două învățătoare de școală primară din Statele Unite ale Americii au găsit soluția ideală pentru a-i convinge pe cei mici despre cât de important este să se spele pe mâini înainte de a servi masa.

Acestea au făcut un experiment cu cei mici folosind 5 felii de pâine pe care le-au introdus în 5 pungi sigilate. Prima felie de pâine nu a fost atinsă de niciun copil, a doua a fost atinsă de mâinile murdare ale copiilor, a treia a fost atinsă de mâinile copiilor ce se spălaseră cu dezinfectant, a patra după ce aceștia atinseseră laptopul, iar a cincea după ce fusese atinsă de cei ce se spălaseră cu săpun.

Feliile de pâine au fost ținute în pungile închise ermetic în clasă timp de câteva zile, după care s-a analizat rezultatul. De departe cea mai „infectată” de bacterii felie de pâine a fost cea atinsă de laptop și de mâinile murdare, în timp ce aceea ce nu fusese atinsă de nimeni a rămas intactă.

Astfel, copiii au înțeles importanța spălatului pe mâini. O idee bună de folosit, caz în care ai parte de un copil care refuză să se spele pe mâini, nu? Uneori de aplicat și în cazul anumitor adulți!

Citește și: Posibil caz de Coronavirus în România

#News