Ți-ai uitat portofelul acasă, ori poate vrei să faci puțin cardio înainte de o călătorie mai lungă? Nicio problemă! Acum îți poți „cumpăra” bilet făcând 20 de genuflexiuni. Totul este posibil în Cluj, unde, timp de două săptămâni  îți poți lua un bilet de sănătate ce va fi valid în rețeaua de transport public al orașului.

Potrivit cluj24, inițiatorii „biletului de sănătate”, Sports Festival, au declarat că toți cei care fac corect 20 de genuflexiuni, în fața unui roboțel, într-un timp limită de două minute, primesc pe loc, de la tonomat, un bilet de autobuz. Mai mult, Sports Festival susține contravaloarea bilelor emise în cele două săptămâni de campanie. În funcție de succesul primei stații smart, ce se află în stația Memorandumului Sud, vor fi amplasate și altele în Cluj-Napoca.

„Campania de sănătate inițiată de Sports Festival este demarată cu ocazia Săptămânii Europene a Sportului, iar scopul este acela de a încuraja mișcarea și de a promova un stil de viață sănătos.

Proiectul Biletul de Sănătate creează o legătură directă între activitatea fizică și beneficiul câștigat, oamenii primind imediat o recompensă, un bilet gratuit de transport în comun. Mișcarea aleasă este una de bază, ușor de realizat, cu aport benefic major pentru persoana care introduce în rutina zilnică acest exercițiu. În vremurile actuale de pandemie, când oamenii au stat mai mult în case și nu au avut voie să facă sport, această inițiativă vine să îi ajute să facă mișcare. O persoană poate lua câte bilete dorește, cu condiția să execute cele 20 de genuflexiuni pentru un bilet”, a declarat Mirel Alexa, director executiv Sports Festival, pentru cluj24.

Citește și: Snobii preferă bolidul de lux. Maia Morgenstern preferă metroul

#News