Maia Morgenstern
Maia Morgenstern

Dacă pentru mulți este o rușine să alegi metroul ca mijloc de transport, Maia Morgenstern este departe de snobismul caracteristic românilor. Păstrează distanța, alege masca și preferă metroul. Dacă mulți aleg să joace teatru în societate fără a fi măcar actori, cea care este actriță alege să lase spectacolul pentru scenă.

Și pentru că nu toate ieșirile se rezumă la metrou, Maia a fost amendată pentru simplul fapt că era la volan. Ce e drept, nu avea ITP-ul făcut. Dar nici polițistul care a amendat-o nu a păstrat distanța și nici nu a purtat mască de protecție. Actrița a ales să povestească întâmplarea pe Facebook:

”M-a întrebat «De ce ați așteptat la semafor? Era deja verde. Ați ezitat să porniți.» Am explicat că în drum era o femeie cu un bebeluș în brațe, cu un cărucior, se codea să treacă mai departe, să se oprească, să se întoarcă. Subliniez, aveam mască și vorbirea îmi era îngreunată.

Se înțelegea, probabil, mai greu ce spuneam. Domnul agent, fără mască, fără să respecte niciun fel de distanțare, se apropia din ce în mai mult. A constatat că nu aveam ITP-ul făcut. Mi-a dat amendă. Foarte bine. Voi plăti amenda. Dacă greșești, plătești. Fără ironie. În rest… prevenție, prudență, omenie… hai! Stăm cu mască.

P.S. Later edit, sau cum se cheamă: Evident că s-a aplicat întocmai legea și nu am beneficiat de niciun fel de «înțelegere». Mi-a fost ridicat și talonul. Nu am niciun comentariu, nicio contestație de făcut. Așa spune legea. Și chiar sunt bucuroasă pentru asta: pot spune exact cum s-a petrecut. Am plătit amenda”, a scris Maia Morgenstern pe Facebook.

Citește și: Metroul din Drumul Taberei și băiatul care a strigat „lupul”

#News