Metroul din Drumul Taberei este așteptat de foarte mulți ani, atât de locuitorii Sectorului 6 al Capitalei, cât și de restul bucureștenilor care își doresc ca orașul lor „european” să fie străbătut pe toată suprafața sa de magistrale de metrou. Cu toate că marea inaugurare este anunțată a se întâmpla, cel târziu, la sfârșitul săptămânii viitoare, oamenii sunt, în continuare, sceptici, după cum putem observa în cele ce urmează:

– Aveți încredere că s-ar putea deschide această magistrala săptămâna viitoare? – întreabă reporterul.

„- Din păcate nu, la câte promisiuni au făcut până acum, nu cred că se va deschide anul acesta! spune o femeie din Sectorul 6 pentru Digi24.

„- Ni s-a spus că totuși o să se deschidă cât mai repede, cât mai repede și totuși nu cred că se va deschide până la sfârșitul anului!”, răspunde o altă femeie.

„- Așteptăm de ani de zile! Nu sunt convinsă că se țin de cuvânt. Pentru că asta e România, promitem, dar nu facem, trebuie să treacă ani de zile ca să vedem complet ceva”, răspunde altcineva.

„- Nu sunt foarte convins, nu prea o să am nevoie, mi-am luat-o pe asta, merg cu ea, mă deplasez, așa că…”, a spus un alt bărbat care avea asupra sa o trotinetă.

– În continuare veți merge cu trotineta mai degrabă decât cu metroul? – continuă reporterul Digi24.

– Categoric!” răspunde acesta.

„Începând cu data de 17 august, au fost convocate opt subcomisii de recepție, de specialități. Cele 8 subcomisii au întocmit rapoartele finale din care reiese că Magistrala M5 poate fi dată în trafic cu călători. Comisia centrală de recepție la terminarea lucrărilor s-a întrunit astăzi (miercuri – n.r.) în vederea semnării procesului-verbal de recepție la terminarea lucrărilor. La această oră, activitatea comisiei este în desfășurare, verifică documente, verifică în teren respectarea întocmai a proiectului și a prevederilor legale. Eu estimez că până vineri, dacă nu apar în recepție alte elemente, vom ști ziua în care Comisia centrală va dispune darea în trafic cu călători a magistralei M5”, a declarat miercuri, pentru Digi24, ministrul Lucian Bode.

Citește și: Poliția Capitalei a reținut 13 persoane bănuite că ar fi implicate în furturi din locuințe

#News