Aleksei Navalnîi / Foto: Facebook

Cazul lui Aleksei Navalnîi agită spiritele în toată lumea. După ce opozantul lui Vladimir Putin a fost otrăvit în aeroport, atât o serie de stare europene, cât și Statele Unite ale Americii au demarat o adevărată campanie de conștientizare, somând Federația Rusă să demaște vinovații și să-i pună sub acuzare.

„Când oamenii văd eforturile făcute pentru a otrăvi un disident şi recunosc că există şanse mari ca aceasta să vină de la înalţi oficiali ruşi, cred că nu este bine pentru poporul rus”, a declarat secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo.

Mike Pompeo a mai spus că atât reprezentanții de la Washington, cât și aliații europeni își doresc ca Rusia să-și recunoască fapta și să îi tragă la răspundere pe vinovați.

„Acesta este un lucru pe care îl vom analiza, evalua şi ne vom asigura că facem ceea ce trebuie să facem pentru a reduce probabilităţile ca aşa ceva să se întâmple din nou”, a mai spus Mike Pompeo.

La rândul lor, oficialii ruși sunt de părere că sunt victimele unei campanii de discreditare, cu scopul de a se impune noi restricții.

Citește și: Maria Kolesnikova, șefa protestatarilor din Belarus, arestată la granița cu Ucraina

#News