Marcel Ciolacu / Foto: Facebook

Liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat miercuri, la Bacău, că Guvernul poate face rost de bani pentru creșterea punctului de pensie cu 40% dacă impozitează prin Ordonanță de Urgență pensiile speciale și dacă folosește banii aflați deja în buget.

„Mărirea cu 40% a punctului de pensie este sustenabilă, nu afectează în niciun fel bugetul României. Există un capitol în buget, „Acțiuni Generale”, la Ministerul de Finanțe, unde veți descoperi acești bani. E adevărat, sunt ținuți ca pușculiță electorală pentru alegerile din decembrie. Pot da și o ordonanță de urgență să impoziteze pensiile speciale și intră de îndată în vigoare și își fac rost de bani”, a declarat Marcel Ciolacu.

„Au tot ce le trebuie să guverneze”

Acesta a mai precizat că îi așteaptă și pe ceilalți lideri politici pentru a pune, din nou, pe ordinea de zi moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban, care a „picat”, în 31 august, din lipsă de cvorum.

„Așteptăm motivarea de la CCR. În acest moment avem un guvern, cu susținere parlamentară și președintele României. Au tot ceea ce le trebuie să guverneze. Dacă vreun lider politic, Traian Băsescu, dl Barna sau dl Kelemen Hunor se hotărăsc să vină alături de demersul nostru vom introduce de îndată moțiunea de cenzură”, a mai spus Ciolacu.

Citește și: Ciolacu, despre votul din Parlament. „Am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari!”

#News