Marcel Ciolacu/Foto: George Călin

Liderul PSD, Marcel Ciolacu a reacționat, pe pagina sa de Facebook, după ce în plenul reunit al parlamentului a fost votată majorarea punctului de pensie cu 40%, precizând că singura pierdere ar fi a liberalilor, în niciun caz România nu va fi aruncată în aer așa cum acuză PNL.

„Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să crească cu 40%! Bani sunt! Guvernul mutase banii pensionarilor, copiilor și profesorilor în Fondul de rezervă și în capitolul Acțiuni Generale de la Ministerul Finanțelor, de unde puteau fi folosiți după bunul plac de Orban și Cîțu!!! Banii țării ajunseseră Pușculița electorală a PNL! Din care cumpărau primari, traseiști și voturi! PSD a făcut ce este corect! Am mutat banii înapoi la oameni! Pentru că sunt ai lor, nu ai lui Orban sau Iohannis! Deficitul bugetar nu crește cu niciun leu! Singurul impact negativ este pentru Orban și PNL care rămân fără banii cu care să-și cumpere noile mandate!”, a scris Marcel Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Astăzi am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari! Pensiile trebuie să #crească cu 40%! Bani sunt! Guvernul…

Publicată de Marcel Ciolacu pe Marţi, 22 septembrie 2020

Decizia de majorare a punctului de pensie cu 40 la sută (cât era stabilit inițial, înainte de pandemie) și nu cu 14 la sută (cu cât poate Guvernul) va fi atacată de către liberali la CCR.

Uitându-ne la evoluția punctului de pensie, de-a lungul timpului, strict la valoare, este cea mai mare creștere de până acum. Anul trecut, în septembrie,  creșterea a fost de 165 de lei (de la 1.100 la 1.265), în 2018 de 100 de lei (de la 1.000 la 1.100), în timp ce în 2017 a fost de 82.5 lei (de la 917,5 la 1.000 de lei).

Citește și: Parlamentul a votat majorarea pensiilor, Guvernul atacă decizia la CCR

#News