Unei doamne, indiferent de secolul în care este născută, niciodată nu ai voie să îi dezvălui vârsta. Cu atât mai mult, la scenă deschisă.

Ministrul Culturii Bogdan Gheorghiu, prezent la Craiova, unde a fost desemnat să îi înmâneze „Premiul pentru întreaga activitate” Rodicăi Mandache, a ales modul cel mai nepotrivit de a-i face prezentarea actriței. Fapt care nu a scăpat netaxat de aceasta, într-un stil amuzant, dar foarte serios în același timp.

„Bună seara! Îmi prinde bine această mască, ştiţi foarte bine, câteodată nu ştii ce sa faci cu mâinile, aşa ca este foarte utilă şi la altceva decât pentru protecţia epidemiologică. Mai ales că sunt încercat de mari emoţii. Ce onoare pentru mine să am ocazia în această seară să-i înmânez un premiu Rodicăi Mandache care şi-a început activitatea înainte de a mă naşte eu…”, a spus la începutul discursului ministrul Culturii. Gheorghiu a continuat şi i-a povestit Rodicăi Mandache cum i-a „marcat întreaga copilărie”.

Replica îndrăgitei actrițe a strânit ropote de râs și aplauze puternice.

„Domnule ministru, când mai prezentaţi o doamnă, o femeie nu mai spuneţi de atâtea ori că… aţi fost din copilărie… şi că … dinainte de a vă naşte …eu sunt bună şi drăguţă, dar s-ar putea să…”, a spus cu şarm actriţa.

„Pentru că am un singur minut la dispoziţie, n-am cum să mulţumesc tuturor zecilor, sutelor… dinainte de a vă naşte dumneavoastră, n-am cum să le mulţumesc tuturor… nu vreau să închei până nu mulţumesc tuturor actorilor tineri cu care am lucrat în ultimii ani şi am ajuns să fiu singura cu tinereţi succesive şi ei toţi tineri… pentru felul în care m-au primit, pentru felul în care îmi zâmbesc, se bucură că suntem împreună şi asta m-a făcut s-o iau de la capăt şi… dumneavoastră, acum când o să mă dau jos de pe scenă, o să credeţi că eu merg. Dar eu nu merg, zbor! Din cauza lor! Vă mulţumesc”, a încheiat marea actriţă.

Citește și: Snobii preferă bolidul de lux. Maia Morgenstern preferă metroul

#News