Ludovic Orban/ Foto credit: Alexandru Dobre - Mediafax

Premierul Ludovic Orban a declarat, marți, despre rectificarea bugetară adoptată în Parlament și care prevede creșterea punctului de pensie cu 40%, că este un „măr otrăvit” oferit de o „majoritate toxică”, și care va avea efecte grave.

„Oricine promite mai mult de fapt dă mărul otrăvit. Credeți că dacă aveam resurse financiare nu am fi crescut pensiile? Demagogia PSD aruncă România în situații de criză din care vom ieși și mai greu. Care sunt riscurile? Degradarea României de agențiile de rating. Va crește costul finanțărilor publice și a tuturor companiilor din România. Creditele vor fi mai scumpe și mai greu de accesat. Modul în care a fost adoptată generează un risc major că să nu se mai poată face față tuturor plăților bugetului de stat. De fapt PSD vrea să nu mai avem bani de pensii, salarii, investiții, alocarea către autoritățile locale, cheltuieli sociale, asta vrea PSD și asta e rezultatul în cazul în care noi acceptăm decizia unei majorități toxice care distruge România prin aberațiile pe care le votează săptămânal. Nu acceptăm această creștere. Vom ataca la CCR legea. Nu vom accepta sub nicio formă aceste majorări fără fundament. Toate pârghiile le vom folosi pentru a împiedică intrarea în vigoare a acestei aberații economice”, a declarat premierul.

Conferință de presă a premierului Ludovic Orban la Cluj

Conferință de presă a premierului Ludovic Orban la Cluj#LudovicOrban #Cluj

Publicată de Partidul Naţional Liberal pe Marţi, 22 septembrie 2020

În ceea ce privește atacarea acestei legi la CCR, Orban a precizat că este nevoie de o „maximă seriozitate” pentru ca decizia CCR să fie cea corectă.

„Vom întocmi cu maximă seriozitate identificând toate temeiurile de neconstituționalitate astfel încât sesizarea noastră la CCR să aibă toate elementele care să conducă CCR la o decizie care să fie conformă cu Constituția și cu interesele fundamentale ale României.”, a explicat Ludovic Orban.

Citește și: Ciolacu, despre votul din Parlament. „Am făcut dreptate pentru 5 milioane de pensionari!”

#News