FOTO Podul.ro
FOTO Podul.ro

Victor Ponta, liderul Pro România, a scris un mesaj dur la adresa Universității de Drept din București și face un apel la Ministerul Educației să ia măsuri. Politicianul este nemulțumit de majorarea taxelor de studiu pentru studenți.

„Profitorii Crizei trebuie opriti!

In calitate de absolvent al acestei prestigioase institutii de invatamant – Fac un apel public la Ministerul Educatiei sa opreasca spolierea studentilor de la Facultatea de Drept!

Ponta demască neregulile de la Universitatea de Drept

În plină criză, Consiliul Facultății de Drept din cadrul Universității București, la Inițiativa rectorului Marian Preda, a votat majorarea substanțială a taxelor de studiu pentru studenți, masteranzi și doctoranzi după cum urmează: Licență- 5.450 lei/an
Master- 10.900 lei/an
Doctorat- 22.400 lei/an

Luni urmează ca aceste majorări să fie votate și de către Senatul Universității București. Aceste creșteri bruște sunt total nejustificate în plină criză de COVID-19 cu care România și întreaga lume se confruntă și care va avea repercusiuni pe plan economic.

Citește și Firea, apel către românii cu bani: Este nevoie de alimente și haine

Foarte mulți studenți vor avea probleme financiare și există riscul ca aceștia să nu își mai poată permite plata acestor studii.
Totodată, există un risc major ca unele programe de master să dispară din cauza acestor taxe exagerate.

Multe alte universități de top din lume au programe de master în drept mai ieftine. Universitatea Leiden (locul 27 în lume) – master în drept 2143€ , Universitatea din Amsterdam (locul 40 în lume)- master în drept 2060€ , în timp ce la Universitatea din București (locul 800+ în lume) acesta va costa 2270€”, a scris Victor Ponta pe Facebook.

#NEWS