Călin Popescu Tăriceanu

După cum declară chiar ei pe pagina lor de Facebook, cei de la ALDE nu-s de acord cu ultima decizie luată de PSD, de a susține prin vot învestitura guvernului PNL. În opinia acestora, ceea ce a făcut PSD nu este decât o metodă de a asigura disctatura lui Iohannis.

Iohannis, imperator

Astfel, aceștia critică cele 25 de ordonanțe de urgență date pe repede-înainte de guvernul Orban I, fără să țină cont de faptul că acum, indiferent de orice altceva, avem nevoie de un guvern legitim, lucru pe care cei de la PSD par să-l fi înțeles, spre deosebire de Călin Popescu Tăriceanu și micul lui partid. De asemenea, aceștia declară cum că au de gând să monitorizeze activitatea guvernului, cu toate că nu ni se zice ce au de gând să facă, caz în care guvernul nu întrunește condițiile. Nu de alta, dar avem nevoie și de soluții, nu numai de critici. Pentru că la teorie, s-a dovedit de-a lungul timpului, că orice român este specialist.

Haideți să vedem comunicatul partidului, totuși:

„Ați fost votați, acum GUVERNAȚI! Astăzi Președintele ne-a cerut să ne batem joc de democrație. A învestit un prim-ministru care a fost trântit de o moțiune de cenzură după ce adoptase 25 de ordonanțe de urgență, printre care de acum faimoasa ordonanță cu alegerile anticipate, respinsă în integralitatea ei de Curtea Constituțională a României. Cu toate acestea, guvernul Orban a întrunit majoritatea voturilor parlamentarilor. ALDE a refuzat să fie parte la acest aranjament jenant și am refuzat să suspendăm Constituția doar ca Ludovic Orban să aibă un loc de muncă! Refuzăm să fim complici la instalarea dictaturii Iohannis! Așteptăm să vedem care sunt măsurile pe care le va lua guvernul lui Iohannis în zilele următoare!”, a transmis ALDE pe pagina de Facebook a partidului.

Citește și: Ciolacu, îngrijorat de situația economică a țării

#News