Primăria Sectorului 1 al Capitalei anunță că cele 48.000 de tablete destinate atât elevilor, cât și profesorilor din școlile de pe raza sectorului au ajuns și urmează să fie distribuite.

Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache a declarat: „Oferim tablete tuturor elevilor pentru că noi considerăm că toți trebuie să aibă aceleași șanse și să pornească în viață de la același nivel”.

Astfel, în cele ce urmează, primăria va distribui tuturor școlilor din Sectorul 1 tablete, acestea urmând să fie folosite atât de elevii din clasele mici, incluzând clasa pregătitoare, cât și de elevii de liceu. Acestea fiind spuse, orice scenariu s-ar aplica anului școlar ce va începe în data de 27 septembrie, primăria a declarat că este pregătită.

„Educația tuturor copiilor noștri este foarte importantă și nu vom face, în acest sens, niciodată rabat de la alocarea de resurse, timp și atenție. Oferim tablete tuturor elevilor pentru că noi considerăm că toți trebuie să aibă aceleași șanse și să pornească în viață de la același nivel. Pentru a investi cu succes în viitor, avem datoria să nu accentuăm diferențe, privilegii, ierarhii”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Administrația Sectorului 1 a mai spus că, în plus față de cele 48.000 de tablete oferite gratuit școlilor, va asigura și conectarea la servicii de internet, tot în regim gratuit.

„Achiziția tuturor tabletelor a fost făcută cu fonduri de la bugetul local și cu aprobarea prealabilă a Consiliului Local. Pentru noi sănătatea și educația sunt domenii strategice, de prioritate națională, și acționăm ca atare”, a mai precizat edilul Dan Tudorache.

Citește și: Momente tensionate pentru Clotilde Armand: Dan Tudorache îi amintește de vizita la Ambasada Franței

#News