Gabriela Firea, primarul general al Capitalei, contrazice zvonurile cu privire la suspendarea plăţii ajutoarelor sociale, pentru a se direcţiona banii către sănătate. Totodată, edilul lansează un atac la adresa unor partide care lansează minciuni în spațiul public.

Firea dezminte zvonurile cu privire la ajutorul social

„Desi sunt vremuri de criza, toate stimulentele pentru sanatate si sociale vor fi platite! Acestea au inceput sa se acorde la initiativa mea, ca primar general, de aproape trei ani. Unii dintre cei care critica acum anumite intarzieri, din cauza cheltuielilor mari pe care le avem in timpul pandemiei de coronavirus, nici macar nu au votat aceste proiecte, atunci cand am venit cu ele in Consiliul general, dar acum se arata ingrijorati de soarta oamenilor, in chip ipocrit”, a scris Firea pe Facebook.

Primaria Capitalei, prin Directia de Asistenta Sociala, anunta ca persoanele adulte cu dizabilitati vor primi si luna aceasta stimulentul financiar integral, in valoare de 500 de lei.

„In aceasta perioada atat de dificila, am facut tot ce ne-a stat in putinta astfel incat cei peste 53.000 de adulti cu dizabilitati din Bucuresti sa poata primi integral ajutorul in valoare de 500 de lei, pe care Primaria Capitalei il acorda de mai bine de doi ani. Ii asigur pe toti bucurestenii care primesc stimulente financiare de la Primaria Municipiului Bucuresti ca acestea nu vor fi sistate, chiar daca Primaria Capitalei se afla in linia intai in lupta pentru combaterea coronavirusului, prin numeroase directii de actiune. (…)”, a afirmat Gabriela Firea.

Citește și Firea și PROEDUS „premiază” elevii și preșcolarii care #stauacasă cu activități online noi

Edilul Capitalei, atac la partidele care spun minciuni

In ceea ce priveste informatiile mincinoase din spatiul public ale unor politicieni care anuntau sistarea acestui ajutor financiar, observ cu amaraciune ca, in aceasta perioada atat de dificila, in care toti ar trebui sa contribuim la rezolvarea crizei si in care culoarea politica nu ar trebui sa conteze, politicieni PNL sau USR nu rateaza nici o ocazie sa incerce sa denigreze Primarul General sau Primaria Capitalei. De data aceasta ei pretind ca sar in apararea persoanelor adulte cu dizabilitati, desi, atunci cand am propus Consiliului General infiintarea unui sprijin financiar pentru acestia, cei de la PNL sau USR s-au abtinut sau chiar au votat impotriva! Consider ca in aceasta perioada ar trebui sa lasam orgoliile politice deoparte si sa nu mai inducem panica in randul populatiei!”, a mai precizat Firea.

#NEWS