Primarul Dan Tudorache vrea cu tot dinadinsul un aer curat, bun de respirat în Sectorul 1. Într-o scrisoare adresată, marți, Gărzii Naționale de Mediu, edilul Dan Tudorache solicită acestei instituții să dispună încetarea activității depozitului de deșeuri situat pe strada Drumul Poiana Trestiei nr.17-27 din Sectorul 1 al Capitalei și administrat de Iridex Group. 

Dan Tudorache bate cu pumnul în masă

“Solicit conducerii Gărzii Naționale de Mediu să dispună de urgență încetarea activității acestui depozit de deșeuri care otrăvește de ani buni aerul Capitalei. Conform Autorizației Integrate de Mediu ce-i permitea funcționarea, activitatea ce face obiectul acestei autorizații se poate desfășura până la împlinirea oricăreia din cele două condiții. Ori, în prezent, s-au împlinit ambele condiții pentru stoparea funcționării acestui depozit, iar continuarea activității acestuia este, cu atât mai mult, în afara legii”, a declarat Primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

Astăzi, primarul Sectorului 1 a venit cu o nouă precizare.

Anunț pe Facebook

„Am notificat Garda Națională de Mediu cu privire la obligația legală pe care aceasta o are, de a închide activitatea de depozitare pe depozitul IRIDEX, ca urmare a expirării contractului dintre acesta și Primăria Municipiului București.

Chiar dacă la scrisoarea anterioară, reprezentanții Gărzii Naționale de Mediu nu au binevoit să ne răspundă, sperăm că de data aceasta nu numai că ne vor răspunde, dar vor lua și măsurile legale care se impun.

Am înștiințat conducerea Gărzii că Primăria Sectorului 1 NU va încheia un contract de depozitare cu IRIDEX, cu care ne judecăm în instanță tocmai pentru aspecte de nelegalitate a funcționării.

Citește și Primăria S1, ajutor de nădejde în lupta cu virusul COVID-19: Pentru că ne pasă!

Cât timp voi fi primar, sănătatea vecinilor mei de sector este nediscutabilă și nenegociabilă.

#1pentrutoti #VremAerCurat #IRIDEX„, a scris Dan Tudorache pe Facebook.

#NEWS