Atât primarul Sectorului 1 Dan Tudorache, cât și contracandidata acestuia Clotilde Armand, au fost invitați aseară în emisiunea lui Silviu Mănăstire, de la B1TV. Această emisiune ar putea intra, de altfel, în istoria alegerilor locale ale acestui an, dat fiind faptul că este prima dată când candidata USR acceptă o confruntare directă cu principalul său oponent, Dan Tudorache.

„De ce considerați că ar trebui ca lumea să vă voteze pe dumneavoastră?”, a fost întrebarea pe care Mănăstire le-a adresat-o, pe rând, amândurora.

Clotilde Armand: „Am spus mereu, alegătorii să nu se bazeze pe promisiuni! Pe fapte, ce am făcut fiecare în viața noastră. Domnul Tudorache este la al 2-lea mandat. Să vedem ce a construit, de unde vine, echipele pe care le-a condus, care sunt realizările lui! Eu am venit în politică pentru a face o schimbare, pentru a avea o Primărie care îi ascultă pe cetățeni. Alegătorii să se bazeze pe ce a realizat fiecare.” – Din care observăm că aceasta răspunde evaziv, fără a zice, în realitate nimic. Cuvinte de lemn, fără fundament. Cuvinte pe care le-am mai auzit și cu altă ocazie.

Dan Tudorache: „Pentru că 56 de ani i-am petrecut în acest Sector și am început proiecte încă din anul 2000 de când eram consilierul primarului Gherasim, apoi consilier local, viceprimar… toată viața mea am fost aici. Din 1998, când am terminat facultatea și până în 2000 am fost inginer de căi ferate. De ce m-ar vota pe mine? Pentru că am început niște proiecte pe care România nu le-a început.” – fără a fi părtinitori, însă răspunsul primarului Tudorache este, de departe, desprins dintr-o realitate pe care acesta poate să o probeze cu fapte, având deja la activ activitate în primăria Sectorului 1.

Dilema spitalului ”Sfântul Ștefan cel Mare” sau cum ar fi făcut Clotilde Armand lobby pentru o firmă cu capital francez

Spitalul „Sfântul Ștefan cel Mare” reprezintă una dintre dilemele din legate de campania electorală a Sectorului 1. Mai exact, pe vremea când Clotilde Armand era consilier în primăria condusă de Dan Tudorache, aceasta „l-ar fi luat de mână” pe edil, încercând să facă lobby la Ambasada Franței și să-l covingă să atribuie un contract aferent construcției spitalului. Firma despre care vorbim este una cu capital francez.

„Doamna Clotilde a spus că aceasta firmă construiește. Nu, această firmă se ocupă de licitația acestui spital. M-a surprins treaba asta, pentru că și în Consiliul Local ați spus că trebuie să vină o firmă franțuzească. Citez: „Firma aceasta nu se pricepe, trebuie să vină o firmă franțuzească”. Din această cauză m-ați dus și la ambasada Franței.”, a declarat Dan Tudorache.

Vizibil blocată de comentariul edilului Tudorache, Clotilde Armand a replicat: „Trebuia un colectiv de experți, în care sunt și români. Experiență pentru a avea acest spital, atenție!, colaborarea cu Ministerului Sănătății (MS) nu este foarte clară. Nu este un master-plan al MS. Revin, o experiență pentru a construi un spital nu se inventează.” – din nou, vorbe de lemn.

Întrucât, la momentul respectiv, Dan Tudorache nu s-a mai prezentat la întâlniri, planul lui Clotilde Armand a picat, licitația fiind în curs, în momentul de față.

Cât despre filaj… nimic concret!

Cei doi candidați la primăria Sectorului 1 au răspuns, din nou, pe rând, întrebării jurnalistului Silviu Mănăstire, cu privire la așa-zisul filaj.

„Nu există acel document la Poliția Locală! Am vorbit și cu directorul de la acea vreme.”, a spus Dan Tudorache, cu privire la acuzația de „filaj” făcută de Clotilde Armand.

Clotilde a vorbit cu „o jurnalistă”, în schimb: „Eu am văzut exact ce ați văzut dumneavoastră, un raport olograf! Am vorbit cu o jurnalistă care mi-a spus… Am văzut pozele, apoi nu mai este de datoria mea să le verific.”, a declarat aceasta.

Citește și: Pe cine reprezintă Clotilde Armand, de fapt?

#News