Gabriela Firea / Foto: Facebook

Primăria Generală a Capitalei, prin Gabriela Firea, va dona 100 de mii de măști pentru copiii provenind din medii defavorizate. Măștile vor fi suficiente pentru a începe școala în condiții de siguranță sanitară.

Într-un clip postat pe Facebook, Gabriela Firea a precizat aceste măști vor fi distribuite școlilor din Capitală prin intemediul primăriilor de sector. Mai mult, aceasta a atras atenția că va fi foarte greu să fie făcute diferențe între „săracia” copiilor, putându-se ajunge la discuții și „probleme în lanț”.

Suntem foarte aproape de inceputul noului an scolar. Un an greu pentru toata lumea, atat pentru copii cat si pentru parinti. Elevii au fost insa mult mai afectati decat noi, adultii, dar s-au adaptat din mers la scoala online. Nu atat de flexibil se dovedeste a fi guvernul, care inca balbaie regulile pentru inceputul scolii. Am fost mereu de partea oamenilor. Acum, cu atat mai mult, voi face tot ce pot pentru ca elevii si profesorii bucuresteni sa aiba un an scolar bun!

Publicată de Gabriela Firea pe Joi, 27 august 2020

„Ne apropiem cu pași repezi de începutul de an școlar.  Sunt convinsă că în această perioadă toți părinții sunt preocupați de felul în care școlile îi vor primi pe elevi. Și eu sunt părinte, am doi copii, unul ar trebui să înceapă grădinița, la grupa mare, celălalt trece în clasa a doua, și înțeleg perfect ceea ce simt părinții din România.

Știu că din păcate, Guvernul a anunțat că nu poate asigura măști de protecție decât pentru copiii din familiile foarte sărace, dar aici se pune întrebarea. «Cât de sărac trebuie să fi ca să îți asigure Guvernul aceste măști? »

Eu cred că va fi foarte greu să faci diferența, spre exemplu, dintre un elev care are o familie cu venituri lunare de 2.000 de lei sau cel cu părinți care câștigă 2.300 de lei. Vor apărea discriminări, discuții, iar problemele vor curge lanț. Din păcate în detrimentul elevilor, al părinților și deasemenea al bunicilor care vor fi în continuare cei mai expuși la îmbolnăvire”, a spus Gabriela Firea.

Eforturi comune pentru a trece de greu

Edilul Capitalei a declarat că efortul pentru achiziționarea acestor măști a venit și colegilor săi de echipă, tineri, doamne, dar și seniori.

„Orice gest, în această perioadă, cât de mic este mare, în esență. Pentru că trebuie să fie un efort comun, pe care să îl facem cu toții astfel încât să fie cât mai puține îmbolnăviri.

Vin astăzi, cu un moment cât se poate de concret, o acțiune care ajută cât de puțin, dar contribuie la binele general. Colegii mei, atât cei foarte tineri, cât și doamnele, precum și seniorii, care au strâns bani în această perioadă, și împreună am cumpărat 100.000 de măști de protecție, ce vor merge la școlile din Capitală.

 Le voi distribui prin intermediul primăriilor de sector, căci ele le au în administrare și sunt convinsă că vor putea să asigure, măcar pentru copiii care vin la școală în primele zile”, a concluzionat Gabriela Firea.

Altfel, într-un sondaj IRES, 40% dintre părinții chestionați s-au declarat mulțumiți că primările vor lua cele mai bune decizii cu privire la începerea anului școlar.

Citește și: Codașii încrederii părinților români – Guvernul, „Sănătatea” și „Educația”

#News