Mare controversă, mare, în jurul PUZ-ului din Sectorul 1. Tudorache explică, „opoziția” îl contrazice, iar apoi tot Tudorache se vede nevoit să reitereze ceea ce a mai spus în nenumărate rânduri. Nu de alta, ca să se înțeleagă.

Astfel, într-un proaspăt interviu acordat celor de la DCNews, primarul Sectorului 1, Dan Tudorache explică controversele care, după cum urmează să aflăm, nu sunt deloc controverse, ci doar informații răsucite de contracandidați, în scop electoral.

Întrebat dacă este adevărat că PUZ S1 ar permite defrișări în Părurea Băneasa, Dan Tudorache a spus că acest lucru este exclus din start. Mai mult decât atât „ în urma obținerii avizului de la Garda Forestieră, toate terenurile care apar în amenajamentele silvice au fost propuse, prin PUZ, să treacă în extravilan, astfel, conform legii pădurilor, pe ele nu se va mai putea construi. Dacă ne raportăm la PUG Municipiul București, aprobat în 2000, prin PUZ Sector 1, scade intravilanul și crește suprafața de pădure, deci de spațiu verde real!”, a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache.

De altfel, conform spuselor primarului, informația potrivit căreia PUZ Sector 1 ar reîncadra Pădurea Băneasa în zona contruibilă ar fi nimic altceva decât un fake news menit să discrediteze eforturile primăriei de sector.

Întrebat dacă respectivul PUZ permite contruirea de blocuri de 12 etaje în cartierele de case, Tudorache a menționat că și acest lucru nu se va întâmpla, zonele de case fiind ferite de construcții înalte care să le obtureze proprietarilor de case „vederea”. „Chiar prin PUZ am reușit să creăm un mecanism de protejare a cvartalelor de case. Zonele de case, numite generic ca zone de L, vor permite construirea de locuințe INDIVIDUALE. Această măsură a fost luată pentru protejarea arealelor deja constituite cu o anumită tipologie de construcții, dar și pentru respectarea acestui principiu pentru zonele noi. Din experiența acumulată până acum, am constatat nemulțumirile cetățenilor legate de aceste “blocuri între case”, consecințe ale disfunctionalităților evidente generate de un regulament învechit, coroborat cu tendința ultimilor ani, de dezvoltare necontrolată, dar și cu vidul legislativ pentru acest segment. Pentru că NE PASĂ, am găsit o soluție în vederea rezolvării acestei probleme. După aprobarea PUZ-ului, NU SE VOR MAI PUTEA CONSTRUI BLOCURI ÎNTRE CASE!”, a mai spus Tudorache, primarul Sectorului 1.

Citește și: Vive l’argent! Clotilde Armand, între politică și afacerile cu statul

#News