Lia Olguța Vasilescu, fostul ministru al Muncii, cel cu reale veleități într-ale limbii engleze, a declarat de curând într-un interviu acordat Marinei Almășan pentru revista Femei de 10, cum că limbajul „abrupt” și agresiv al zilelor noastre nu este în ordine. Desigur, dacă această declarație ar fi venit din partea Maiei Morgernstern sau a Hortensiei Papadat-Bengescu, n-ar fi părut nimic greșit în ecuația asta. Însă o astfel de afirmație venită din partea Liei Olguța Vasilescu sună ca un bolovan rostogolit prin parcul Romanescu, din Craiova.

Lia Olguța Vasilescu: „Limbajul agresiv şi jignitor sunt considerate în ‘ordine’”

„Ura. Mi se pare că trăim într-o epocă în care ura şi invidia nu cunosc limite, iar limbajul agresiv şi jignitor sunt considerate ‘în ordine’. Parcă aşa ne spunea şi Johannis, atunci când o femeie din politică era jignită suburban… Că e ceva normal. Nenorocirea este că, după ce limitele au fost trecute şi unii au înţeles că aşa trebuie, o să se bucure şi ei de ‘tratamentul’ ăsta”, susține social democrata Lia Olguța Vasilescu.

Să ne amintim împreună celebrele replici ale Liei Olguța Vasilescu, cele pe care dânsă le vrea uitate, însă pentru că internetul nu uită și nu iartă, iată-le:

„Iohannis a vrut neapărat să arate cine-i şeful bivolilor şi bivoliţelor”, adresat, așa cum se înțelege de la sine, președintelui Klaus Iohannis.

„Marş la coteţ, potaie!”, îndemn adresat liderului PRO România, Victor Ponta.

Desigur, lista poate continua. Mai mult decât atât, Lia Olguța Vasilescu ar putea scrie o carte în care să breveteze noi și noi înjurături. „Ghidul înjurăturilor românești. O epopee politică” – cu plăcere.

Citește și: Olguța Vasilescu strâmbă din nas și-l invită pe Ponta la coteț

Dar, stați! Asta nu e tot!

Pentru că sunteţi o femeie frumoasă, cochetă, extrem de feminină – spun cei care vă cunosc de aproape. Cum se împacă feminitatea cu profilul unei “femei puternice”?”, o flatează inutil Marina Almășan pe Lia Olguța Vasilescu.

Moment la care aceasta răspunde, ferm convinsă că Almășan n-a fost nici ironică, nici mincinoasă – de dragul interviului:

„Depinde de la femeie la femeie, dar totdeauna o femeie puternică are şi slăbiciunile ei şi latura ei sensibilă.”, răspunde Vasilescu.

Citește și: Pleșoianu visează păpușari, conspirații și marionete

#News