Măști medicale

În ultimele zile au fost multe discuții cu privire la măștile de protecție pe care cei din sistemul de învățământ au obligația de a le purta din 14 septembrie. Cea mai recentă a venit din partea lui Raed Arafat. Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență consideră că este „angajatorul trebuie să asigure masca”, în cazul profesorilor, școala, inspectoratul sau Ministerul Educației.

 Prezent, vineri, în studioul Digi 24, Arafat și-a exprimat părerea legată de subiectul ce a strârnit nemulțumire printre profesori: măștile de protecție… neasigurate.

„Aici nu pot să răspund, nici nu știu dacă unele școli nu asigură acest lucru. Este loc de muncă, dacă vreți s-o luăm așa, ar trebui ca la locul de muncă dacă asta este activitate de muncă în școală, este normal ca locul de muncă să-ți asigure măsurile elementare de protecție.

Așadar dacă un profesor este la locul de muncă și locul de muncă are un anumit risc, părerea mea este că persoana respectivă trebuie să, deci angajatorul trebuie să asigure masca.

Și aici școala, inspectoratul sau ministerul, depinde cine este angajatorul direct al persoanei respective, în mod normal trebuie să asigure măștile pentru persoanele respective.

Plus că școala trebuie să asigure și partea de dezinfectant, partea de igienă, apă săpun toate trebuie să fie asigurate”, a declarat Raed Arafat la Digi 24.

Miercuri, președintele Iohannis a anunțat, într-o conferință de presă, că „așa s-au gândit guvernanții. Bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente pentru așa ceva. Din ce am discutat cu foști colegi, nu mi se pare ca este o problemă extremă. Profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”.

Mai mult, vicepremierul Raluca Turcan declarase săptămâna trecută că este imposibil ca guvernul să asigure măști pentru toții elevii care merg la școală, însă prioritari vor fi cei din mediile vurnerabile

2.5 milioane de lei de la primărie, pentru măștile elevilor gălățeni

După anunțul făcut de guvernanți cu privire la măștile elevilor, consilierii gălățeni au aprobat, joi, în ședința de consiliu (ce avea pe ordinea de zi și rectificarea bugetară) o suplimentare a sumelor alocate funcționării unităților de învățământ.

Astfel, cu banii de la bugetul local se vor achiziționa laptopuri și camere web (2.785.000 de lei), măști (2.500.000 de lei pentru cei 33.213 de elevi), respectiv materiale sanitare și dezinfectanți (352.000 de lei pentru cei 4.656 de copii din grădinițe).

Citește și: Arafat: „Vaccinarea antigripală este extrem de importantă”

#News