FOTO https://financialintelligence.ro/
FOTO https://financialintelligence.ro/

Primarul general, Gabriela Firea, anunță, vineri, că la Spitalul Victor Babeș a fost achiziționat un aparat care emite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de testare pentru Covid-19.

Totodată, se mai fac achiziții de materiale sanitare, echipamente de protecție și dezinfectanți.

Firea anunță noi măsuri de prevenire a COVID

„Am achiziționat pentru Spitalul Victor Bebeș aparatul care permite o viteză mult mai mare de efectuare a analizelor de testare. Un sistem de extracție automată de acizi nucleici.

De asemenea, prin ASSMB s-au mai achiziționat două aparate Real Time PCR, de testare moleculară a infecției Covid-19″, transmite edilul.

„Se mai fac și alte achiziții, cum ar fi materiale sanitare și echipamente de protecție și dezinfectanți la solicitarea spitalelor noastre, care sunt în număr de 19”, a adăugat aceasta.

Firea anunță că a trimis scrisori pentru a solicita ajutor ambasadelor SUA, Germaniei, Chinei, Israelului și Austriei.

„La rândul lor, să trimită aceste scrisori către primăriile din capitalele statelor respective în vederea solicitării unui sprijin necesar în această perioadă, ținând cont de faptul că în Capitală se află cei mai mulți pacienți, în cele două spitale de boli infecțioase Victor Babeș și Matei Balș. În București sunt și cei mai mulți oameni aflați în carantină – peste 550, iar acest număr crește în fiecare zi. Mai sunt și peste 4.000 de cazuri în izolare”, precizează Firea.

Citește și Firea, mesajul cel mai trist cu privire la România

Edilul mai anunță că s-au organizat camere de triaj la trei spitale – Colțea, Ion Stoia și Spitalul Sfântul Ștefan, „prin dotarea de urgență cu containere dotate cu birou de consultații, grup sanitar, duș, apă și căldură”.

Zilele următoare se mai organizează camere de triaj și la spitalele Sfânta Maria, Carol Davila, Sfântul Stelian, Gorgos și spitalul OMF.

#NEWS