Traian Băsescu

La un moment dat, în istoria politicii românești s-a consemnat porecla de „Plicușor Ban” pe care Traian Băsescu i-o dădea actualului său contracandidat la Primăria Municipiului București, Nicușor Dan. Întrebat, în cursul zilei de astăzi, ce l-a determinat, la vremea respectivă, să-l poreclească pe Dan în acest fel, Băsescu a declarat că: „Circulă faptul că de multe ori utilizează procesele ca să mai facă un ban pentru fundația aia”.

Băsescu face o parelelă între ce i s-a întâmplat nepotului său, Dragoș, și ce se întâmplă acum, cu Nicușor Dan

„Eu vă spun un lucru simplu. Pentru o astfel de înregistrare, nepotul meu a facut 3 ani de închisoare. Pentru promisiune de trafic de influență. Aici discutăm de trafic de influență direct. Deci asta e parerea mea.”, a declarat Traian Băsescu, despre cazul „Câine – Nicușor Dan”.

„Nu-mi doresc sa i se intâmple ceva, nici nu ar trebui să i se întâmple în timpul campaniei”, a continuat Traian Băsescu.

„În sprijinul acestor pretenţii, inculpatul Băsescu Dragoş a lăsat să se creadă că are influenţă pe lângă organele judiciare respective şi chiar a promis că va interveni în sensul celor arătate mai sus. Deoarece denunţătorul le-a spus celor doi că nu are posibilitatea să achite o suma atât de mare şi că nici nu doreşte să se facă vreo intervenţie de acest gen, inculpatul Dragoş Băsescu i-a propus acestuia că soluţie încheierea unui contract fictiv de consultanţă prin care urma să achite suma pretinsă de 1.000.000 euro, eşalonat, pe o perioada de până la doi ani, în funcţie de evoluţia dosarului”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA, cu privire la Dragoș Băsescu.

Citește și: Firea, ironică: „Sigur candidatul Dreptei Aproape Unite vine cu fratele lui – Câine! Vin și eu cu Billy!”

#News