Raed Arafat

Raed Arafat, șeful DSU, nu a rămas fără reacție

După ce în spațiul public au apărut o serie de zvonuri privind măsurile suplimentare pe care autoritățile ar urma să le ia pentru a combate dorința constantă a oamenilor de a ieși – cu toate că izolarea este cea mai bună prevenție, iată că Arafat a scris pe Facebook despre asta. Pentru că era nevoie, până la urmă, și de o opinie oficială, nu numai de analizele lipsite de pertinență ale politicienilor.

Astfel, acesta nu a respins ideea ca o asemenea măsură să fie, la un moment dat, luată, însă a declarat că dacă se va institui așa ceva, va fi avută grijă ca niciun cetățean să nu sufere din cauza asta.

„Referitor la documentul care a fost publicat pe whatsapp, si in diferite medii online si de mass media, in care se prevad masuri suplimentare de izolare. Acest document este unul destinat analizei grupului de lucru tehnico-stiintific din cadrul  Comitetului National pentru Situatii Speciale (CNSSU) de Urgenta. Grupul are membri din mai multe domenii dar mai ales din domeniul medical, epidemiologic si de boli infectioase. Decizia finala asupra masurile se ia la nivelul CNSSU in urma prezentarii discutilor din cadrul grupului tehnic. Astfel, este posibil ca unele mesuri sa fie luate, amanate sau respinse. (…) Rog populatia sa nu ia in considerare nimic din ce se publica in spatiul public pana nu este adoptat si explicat de autoritati. Proiectul raspandit recent este doar un proiect care nu este adoptat si care cu siguranta poate suferi inca multe modificari. ”, a scris și șeful DSU, Raed Arafat, pe Facebook.

Foto

Citește și: Șerban Nicolae a mirosit „planul” autorităților

#News