FOTO adevărul
FOTO adevărul

Gabriela Firea, primarul Capitalei, are un mesaj trist pentru români. Edilul a declarat că „România nu va putea să facă față unei situații asemănătoare cu cea a Italiei” şi a adăugat că „într-o lună vom avea sute de bolnavi, nu ca acum”, din cauza răspândirii coronavirusului.

„Lupta noastră, a tuturor este pentru a nu ajunge un număr foarte mare de persoane în stare critică. Cred că toată lumea trebuie să înțeleagă faptul că România nu va putea să facă față unei situații asemănătoare cu cea a Italiei”, a explicat Gabriela Firea la Realitatea Plus.

Mesajul cel mai trist cu privire la România

Primarul Capitalei a adăugat: „A-i chema în continuare pe angajați, din dorința legitimă de a susține economia, asta înseamnă un număr mai mare de persoane suspecte, un număr mai mare de persoane îmbolnăvite și o presiune extraordinară pe sistemul de sănătate, care nu are cum să facă față în condițiile actuale”.

Cu referire la situaţia din Bucureşti, Gabriela Firea a menţionat: „Avem un număr foarte mare de persoane în carantină deja netestate. Dintre cele peste 520 de persoane în carantină, puține au fost testate. Probabil multe dintre acelea sunt deja îmbolnăvite, dar nu s-a ajuns la ele cu testul”.

Într-o lună vom avea sute de bolnavi

E mai bine să luăm măsuri în această perioadă, când avem acalmie. Situația aceasta nu va fi în continuare, într-o lună vom avea sute de bolnavi, nu o sută ca acum. Pentru că este inevitabil, venind atât de mulți români din Italia și Spania, și Germania, și încă vin.

Citește și Gabriela Firea aplaudă spitalele Primăriei Capitalei: Muncim la foc continuu

„Avem peste 2.000 de persoane în izolare la domiciliu și încă 1.000 în Ilfov, deci peste 3.000 de persoane în București-Ilfov, în izolare la domiciliu, care nu au prezentat simptome. Noi nu am ajuns încă la vârful numărului de persoane declarate îmbolnăvite cu COVID-19”, a încheiat primarul Capitalei, conform realitatea.net.

#NEWS