Florin Cîțu

O dată cu venirea și înflorirea epidemiei, Facebook a devenit această tribună politică, această scenă unde fiecare politician are câte o părere. De fapt, nu doar o părere, ci, mai mult de atât, are câte o antipatie. Știam deja asta, mult înaintea virusului. Am văzut politicieni care s-au bătut, înjurat și zgâriat mai ceva ca la luptele de cocoși de prin America de Sud. Doar că luptele astea au cam fost declarate ilegale, iar ce se întâmplă încă în politica din România e ilegal doar în ochii privitorului. Că legea-i protejează pe ei, nu pe mine.

Tot pe Facebook s-au lansat și manifeste, s-au filmat tipi în timp ce ciopârțeau alți tipi, s-au distribuit videoclipuri cu înjurături și amenințări. Ce vrea să spună autorul Cîțu pe pagina de Facebook, nu e o amenințare. A numit-o fin și delicat ”AVERTISMENT”:

”Dacă eşti PSD-ist, simpatizant, urăşti PNL-ul, îţi spun foarte clar, nu mai merge în emisiuni, în special la televiziunile prietene să induci panică în societate, să critici orice măsură a acestui guvern!  Românii nu sunt proşti, românii ştiu ce faci, românii îşi dau seama că în timp ce acest guvern munceşte, tu îţi faci campanie electorală. Nu este nicio diferenţă între tine şi cei care nu respectă regimul stării de urgenţă. Dacă nici acum nu îţi dai seama…”.

În DEX, avertisment înseamnă așa:

1. Prevenire prealabilă asupra unui risc sau a unei primejdii.

2. Înștiințare din partea unei autorități sau a unui superior prin care se atrage atenția cuiva asupra unei greșeli.

3.  A atrage atenția cuiva să nu repete o greșeală.

4. Sancțiune administrativă aplicată cuiva pentru o abatere disciplinară, prin care i se atrage atenția că la următoarea abatere va fi sancționat mai aspru.

Lista nu se oprește aici, am enumerat doar definițiile mai interesante, mai aproape de sabia virtuală a lui Cîțu de pe Facebook. Dacă ești pesedist, stai acasă, lasă emisiunile. Păi, sincer acum, nu prea avem voie afară, Florine, indiferent de afilierea politică. E treaba asta cu virusul, cu corona, lumea s-a cam izolat, peste 9000 de oameni au și murit. Dar nu știi tu din astea. Iar dacă știi, ai face bine să nu exploatezi o situație de criză. Zic așa, tot ca avertisment.

Citește și: Tăriceanu e cam moliceanu în fața coronavirusului

#News