Barna îi cere lui Orban explicații cu privire la demisia lui Costache
Dan Barna / foto: http://epochtimes-romania.com/

Dan Barna, liderul USR, a declarat de curând că desfășurarea alegerilor locale în condițiile apariției pandemiei de coronavirus ar reprezenta un act necugetat. Aici tind să îi dau dreptate acestuia, întrucât, în condițiile în care suntem somați să rămânem în case iar un sistem de vot electronic nu este încă implementat în țara noastră, la alegerile locale de anul acesta probabil că nu s-ar prezenta mai nimeni. Apoi, ce ne facem cu cei care totuși, din spirit civic, ar veni? Nu cumva aceștia ar controbui la răspândirea bolii?

În situația de față luptele politice și cine ne sunt primarii este cea mai mică grijă pe care o putem avea. Iar asta nu vine din partea lui Marcel Ciolacu, care ar putea fi bănuit că nu-și dorește să-și piardă primarii de prin teritoriu, ci din partea lui Dan Barna, un lider de partid ce nu ar avea absolut nimic de câștigat caz în care alegerile vor fi amânate, ba chiar posibil de pierdut.

„Situaţia continuă să evolueze într-o direcţie pe care nu o doream, dar pe care o anticipam. Şi eu înclin să cred că e nevoie de amânarea alegerilor. Este o discuţie pe care am avut-o şi în Biroul Naţional şi e previzibil că va fi necesară amânarea alegerilor. Deocamdată, până în toamnă, adică să fim totuşi în logica în care s-ar atinge un vârf al epidemiei undeva în mai-iunie, după datele care circulă dinspre experţii medicali, după care ar trebui ca până spre toamnă să reîncepem să fim funcţionali”, a afirmat Dan Barna la RFI.

Citește și: Ipocrizia bate România: coronavirusul și alegerile locale

#News