#GuvernulMeu Foto - cotidianul.ro

Ipocrizia de ultimă oră: ne pasă de epidemie, chit că suntem politicieni și, de obicei, nu prea ne pasă de nimic. Ipocrizia la ea acasă.

Cîțu și al său Guvern: unul dintre subiectele care pun pe pauză coronavirusul. Sau nu, nu chiar. Totul se leagă pentru că Social-Democrații vor de la Cîțu desemnarea un ministru al Sănătății care să lucreze 24 de ore din 24. Asta din cauză de coronavirus. Interesant program dar, cam utopic pentru că vorbim totuși de România. Sau, dacă nu e utopic, de ce ne gandim atât de mult la sănătate doar când există câte o epidemie?

Ipocrizia noastră: iarba rea nu piere. Am supraviețuit gripei aviare, porcine și, de fiecare dată, ne-am agitat doar când ne-a ajuns cuțitul la os. Adică, hai să ne uităm la noi acum: vrem sănătate 24 din 24 pentru că suntem panicați. Acum vreo câteva luni nu ne păsa de sănătate. Și, după ce se termină toată distracția asta cu epidemia, ghici ce: nu ne va mai păsa.

Astăzi, pe la ora 16  se va vota învestirea Guvernului Cîțu.

Ce s-a întâmplat înainte? S-a întâmplat o scrisorică trimisă de președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu și vicepreședintele Senatului, Titus Corlățean lui Cîțu, cu dorința de a schimba cei șapte propuși miniștri care au primit avize negative în comisiile parlamentare de specialitate.

Fiecare face câte ceva, dar face pentru el, fiecare vrea câte ceva, dar vrea pentru el. Și fiecare ia coronavirusul în brațe ca motiv. PSD dă vina pe PNL pentru „calculele politice meschine”, USR se laudă că va vota ”la vedere”, iar Orban amână alegerile locale pentru sfârșitul lui iunie. Mai exact, 28 iunie:

„În urma unei analize pe care am făcut-o, a rezultat ca cea mai probabilă dată 28 iunie. Față de discuțiile noastre anterioare care dădeau ca dată probabilă 14 iunie, am luat în calcul mai multe argumente legate de derularea campaniei după creșterea temperaturilor astfel încât, în funcție de prognozele de evoluție a epidemiei, să avem un impact minim asupra campanei. Am ținut cont și de examenul de capacitate, de bacalaureat, care s-ar finaliza până în data de 28”.

Bine, bine, dar ce spune CCR?

”CCR, cu majoritate de voturi, a admis excepţia invocată de Avocatul Poporului şi a constatat că OUG 26/2020 este neconstituţională în ansamblul său. Potrivit unui comunicat oficial al Curţii, decizia se bazează pe trei elemente majore care generează neconstituţionalitatea: alegerile anticipate nu pot avea loc simultan cu alegerile locale, la alegerile parlamentare nu se poate vota oriunde, indiferent de domiciliu, iar legislaţia electorală nu poate fi modificată cu mai puţin de un an înainte de alegeri. Acest din urmă aspect elimină şi posibilitatea, vehiculată de PNL, de a reveni la alegeri locale în două tururi prin OUG.”

Astfel, ne-am lămurit și cu OUG-urile pe alageri, cu tururile și cu infecția politică din România. Că e mult mai periculoasă decât orice coronavirus.

Citește și: Florin Cîțu n-are nici timp și nici bani de populisme

#News