Cu câteva excepții, toate activitățile economice din Italia au fost închise

Situația din Italia începe să fie din ce în ce mai gri, după ce zborurile dintre și înspre această țară au fost anulate (în cazul României) – cel puțin în teorie, pentru că în practică, lucrurile stau cu totul altfel. Cei ce doresc să sosească pe teritoriul țării noastre putând, cu foarte mare ușurință să facă asta, atât timp cât țări ca Germania încă permit tranzitul. Astfel, există o sumedenie de cazuri în care cetățeni ai diasporei au fentat autoritățile, venind din Italia, via Germania.

Însă revenind la subiectul principal, și anume la cel al activităților economice suspendate din Italia, iată că aceste măsuri vor fi valabile până în data de 25 martie, cu posibilitatea de prelungire, caz în care situația nu se amelioează. Singurele activități comerciale ce vor rămâne în picioare vor fi magazinele alimentare și farmaciile, adică, cele de necesitate maximă supraviețuirii.

„Să rămânem la distanţă astăzi pentru a ne putea îmbrăţişa mâine” – Giuseppe Conte

„Vor fi închise toate magazinele, cu excepţia celor cu bunuri necesare, precum farmaciile şi cele alimentare. Este permisă în continuare livrarea la domiciliu. Producţia industrială va continua, dar cu măsuri de siguranţă. Va fi garantat transportul public”, a anunţat premierul Giuseppe Conte miercuri seară. 

Citește și: Asociația Românilor din Italia critică guvernul român

#News