Nicuțor Dan (preluare Digi 24)

La mai bine de un an de la incendiul de la Institutul Matei Balș din Capitală, în urma căruia au decedat 17 pacienți, din care trei au fost chiar în salonul de la care a pornit focul, edilul Nicușor Dan a anunțat achiziționarea a aproape 3.800 de bile extinctoare.

Citește și: BREAKING: Incendiu la „Matei Balș”. Trei persoane au fost găsite carbonizate

„Pentru a preveni incendiile în cele 19 spitale bucureștene administrate de Primăria Capitalei, am hotărât să folosim bile extinctoare. ASSMB a cumpărat 3.792 de bile extinctoare, care se autoactivează în contact cu flacăra deschisă și sting focul. Am semnat recepția pentru aceste produse, care au o garanție de 5 ani, iar ele au fost deja distribuite și montate”, a scris Nicușor Dan pe contul său de Facebook.

Acesta a explicat că respectivele bile sunt automate și autonome, nu conțin substanțe periculoase pentru sănătate sau pentru mediu, nu afectează aparatura medicală, nu depind de surse de alimentare cu energie și nu au nevoie de senzori speciali, având o suprafață de acțiune de circa 4 metri pătrați.

Așa cum a precizat și edilul, aceste bile doar previn, dat fiind faptul că cele mai multe dintre incendii s-au întâmplat din cauza rețelei electrice subdimensionate, dar și învechite. Iar pe fondul pandemiei, cu secțiile destinate pacienților Covid, care au fost în permanență pline în ultimii doi ani, a existat și o suprasolicitare prin utilizarea concomitent a unei multitudinii de aparate medicale.

Citește și: Institutul „Matei Balș”, contract de sute de mii de lei cu o firmă fără angajați