Institutul „Matei Balș”, contract de sute de mii de lei cu o firmă fără angajați

Servicii de pompieri cu o firmă nou înființată, fără angajați

Institutul Național „Matei Balș” a achiziționat în ultimii doi ani, servicii de pompieri, în valoare de 286.000 de lei, potrivit Buletin de București. Contractul a fost atribuit direct unei firme din județul Ilfov, iar domeniul principal de activitate, grupa 8425 CAEN, „activități de luptă împotriva incendiilor și de prevenire a acestora”.

 În anul 2018, în care s-a înființat firma, Midan Fire Exit SRL a încheiat cu un proft de 19.929 lei, singurele cheltuieli ale firmei fiind de 65 de lei. În timp ce anul următor, profitul a fost de 93.000 de lei, cu cheltuilei de 1.596 de lei.

 În cei doi ani, „Balș” a avut un contract de deszăpezire, în valoare de 28.560 de lei, în noiembrie 2018, iar în 2019, pe lângă alte 2 contracte de deszăpezire, a venit și primul de „servicii de pompieri”, în valoare de 44.000 de lei. Valoarea totală a contractelor din 2019 a fost de 92.000 de lei.

Potrivit sursei sus-menționate, în 2020, Institutul „Matei Balș” a încheiat trei contracte cu această firmă, în valoare totală de 291.000 de lei.

Toate aceste contracte au fost semnate pe vremea în care Adrian Streinu-Cercel a fost Manager al Institutului Matei Balș. Acesta a demisionat în decembrie 2020 pentru a deveni senator.

Bilanțul deceselor de la Balș, în creștere

Încă o persoană a murit, luni, în urma incendiului de la Institutul Național „Matei Balș” din Capitală, ceea ce crește bilanțul la 8 persoane decedate. Este vorba de un bărbat de 87 de ani, tranferat într-un alt pavilion al Institutului, însă autoritățile nu pot face încă o legătură de cauzalitate între incendiu și deces. Acesta se afla internat în stare gravă, cu Covid-19, în momentul izbucnirii incendiului în Pavilionul 5 al Institutului, locul unde a izbucnit incendiul. Reprezentanții Ministerului Sănătății au transmis că deocamdată nu pot confirma legătura dintre decesul pacientului și incendiu.

Vineri, 53 din cei 102 pacienți internați în Pavilionul 5 au fost transferați la alte spitale din Capitală.

Citește și: Încă un deces la „Matei Balș”, al șaptelea