Dacian Cioloș: „O numire politică nu înseamnă că un șef politic își numește oamenii”

De joi începe procesul de numire a noului guvernator al Deltei Dunării

Co-președintele USR PLUS, Dacian Cioloș a anunțat, pe Facebook, că în această săptămână va începe procesul de numire a noului guvernator al Deltei Dunării. Totodată a precizat că o numire „politică nu înseamnă că un șef politic își numește oamenii”. De altfel, luna trecută, reprezentanții USR PLUS l-au invitat pe „ambasadorul” Deltei, Ivan Patzaichin să vină cu propuneri pentru viitorul guvernator al Deltei, însă în urma „atacurilor” din social-media a preferat să se retragă din procesul de consultare.  

„Așa că de joi dăm drumul procesului de alegere a noului guvernator al Rezervației biosferei Delta Dunării prin dezbateri publice cu toate asociațiile interesate din Deltă care vor defini atât noul mandat de management al ARBDD, cât și elementele de competență pe care trebuie să le îndeplinească viitorul guvernator numit de USR PLUS printr-un proces de selecție profesionist”, a scris Cioloș, pe Facebook.

Acesta a ținut să precizeze că „o numire politică poate însemna și o numire asumată politic a unei persoane cu competență, cu un mandat clar, susținută politic pentru a face treabă pentru comunitate și nu pentru a reprezenta interese personale ale șefilor politici”, dar și faptul că aceasta este viziunea alianței, „prin care putem proteja biosfera cu responsabilitatea politică ce ne revine împreună cu organizațiile și asociațiile reprezentative și relevante care cunosc cel mai bine Delta și nevoile ei”, a concluzionat  Dacian Cioloș.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se ocupă constant de conservarea zonei, iar după Revoluţia din 1989, 12 guvernatori s-au aflat la conducerea ARBDD, ultimul, Mălin Matei Muşetescu fiind revocat din funcție în 2019.

Citește și: Ivan Patzaichin se retrage din „procesul de consultare” pentru guvernatorul Deltei