Pensionarii sunt informați de către Florin Cîțu: față de anul 2020, pensiile sunt mai mari, iar taloanele de pensie vor rămâne neschimbate. Nivelul stabilit de la 1 ianuarie rămâne același, neexistând alte majorări în plan.

În cadrul declarațiilor, premierul a adăugat că pensiile vor fi mai mari față de cele de anul trecut, în contextul în care punctul de pensie a fost, de asemenea, mărit.

Florin Cîțu a insistat și pe procentajul creșterii, anunțând că pensiile au crescut 14%.

Asta înseamnă că anul acesta, deja începem anul cu cheltuieli mai mari cu pensiile de aproape 9 miliarde de lei de la începutul anului, aproape 1% PIB trebuie să găsim acești bani„, a declarat Cîțu.

Pensiile și promisiunile: “Trebuie să ne uităm pe termen lung”

În urma unor declarații făcute în urmă cu o săptămână, Premierul explica că pensiile trebuie bazate pe contributivitate și că mai există demersuri până a ajunge la o ”forma finală”.

Întrebat dacă și care ar fi majorarea pentru portofelul pensionarilor, Cîțu a explicat că va exista o legislaţie în ceea ce priveşte pensiile, legislație care va trebui să fie modificată în vederea soluționării problemelor existente

De asemenea, premierul a explicat cifrele în ceea ce privește bugetul pensiilor, dar și cel al alocațiilor: cheltuilelile cu pensiile cresc în acest an cu aproape 8 miliarde de lei. Deja cresc cheltuielile și alocațiile cu înca 2,3 miliarde de lei. 11 miliarde în plus.

Pensiile anul acesta vor fi mai mari decât pensiile de anul trecut, asta e cert și bugetul se construiește pe legislația în vigoare. Coaliția are un obiectiv foarte clar, pensiile să fie bazate pe contributivitate. Punctul de pensie în 2021 este mai mare decât în 2020”.

Citește și: Vlad Voiculescu: „Sistemul sanitar are păcate vechi, de 30 de ani”