Marian Goleac/Foto: România Liberă

Marian Goleac, director general interimar al ADP Sector 4 București, s-a crezut un fel de Frank Abagnale, personajul principal din pelicula Prinde-mă! Dacă poți! Numai că Goleac nu are șarmul lui Leonardo DiCaprio și, asemenea personajului amintit, a fost dovedit de procurorii Direcției Naționale Anticorupție într-un dosar în care este acuzat de înșelăciune, după ce ar fi ocupat fraudulos funcția, timp de 12 ani, pe baza unor acte false.

Procurorii susțin că Goleac și-a falsificat atât diploma de bacalaureat, cât și pe cea de absolvent al unei facultăți de electrotehnică, pe care le-a atașat la dosar pentru a ocupa funcția de șef al firmei deținute de Sectorul 4, și l-au trimis, miercuri, în judecată pentru comiterea infracțiunii de înșelăciune în formă continuată.

„Concret, cu ocazia încheierii contractelor de mandat, inculpatul i-ar fi indus în eroare pe membrii Consiliului de administrație a SC (ADP) 4 SA prin aceea că, la dosarul de angajare, ar fi depus o adeverință prin care se atesta că este absolvent al unei facultăți de electrotehnică și informatică, specializarea electromecanică (promoția 2002) și ulterior ar fi atașat o diplomă de inginer. Aceste documente ar fi fost obținute în condiții nelegale, în realitate inculpatul nefiind nici măcar absolvent de studii liceale (diploma de bacalaureat folosită de acesta pentru înscrierea la universitatea respectivă fiind falsă)”, se arată în rechizitorul întocmit de procurori.

În concluzie, conform statului de funcții al ADP 4 SA, inculpatul Goleac Marian ar fi putut ocupa doar funcții de execuție pentru care sunt necesare doar studii gimnaziale, cum ar fi: floricultor, lucrător pentru salubrizare spații verzi (măturător – n.r.), îngrijitor clădiri, fierar betonist, pavator ș.a.m.d. Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București.

Citește și: Un angajat al DSP Sector 4, infectat cu COVID-19, a împărțit mărțișoare pe stradă

HashtagNews.ro

Articolul precedentCifra șomajului românesc: 1 milion
Articolul următorȘi mirosurile au legea lor
Dragoș Bogdan este jurnalist polivalent cu vastă experiență. La mijlocul anilor 1990 a debutat în radio devenind una dintre cele mai apreciate voci în FM-ul din România. Din 2000 a ales să-și desfășoare activitatea în televiziune și presa scrisă. Colaborează cu importante instituții media din România, fiind apreciat pentru viziunea și acuratețea comentariilor și analizelor sale. Este considerat unul dintre jurnaliștii cu „peniță ascuțită” și a obținut numeroase premii, cu precădere în jurnalismul sportiv. Din luna iunie 2020 s-a alăturat echipei HashtagNews.ro