Ivan Patzaichin se retrage din „procesul de consultare” pentru guvernatorul Deltei

Surprins de violența atacurilor la persoana sa

Ivan Patzaichin, cvadruplul campion olimpic, și-a anunțat retragerea din ceea ce trebuia să fie „un grup consultativ” pentru desemnarea guvernatorului Deltei Dunării. Invitația pentru cel mai cunoscut ambasador al Deltei a venit din partea Alianței USR PLUS, însă nu a fost primită așa cum trebuie. Într-o postare pe Facebook, Patzaichin s-a declarat surprins de violența atacurilor la adresa sa.

Cred foarte tare în ideea de a decide transparent, printr-un proces de consultare, cine să fie guvernatorul ARBDD. Tocmai de aceea am acceptat să fiu parte din acest proces, însă am fost surprins de violența atacurilor la adresa mea pe acest subiect. Sunt mulți oameni de calitate în Tulcea, și sunt convins că vor găsi posibilitatea de a colabora și fără mine. Așa că mă voi retrage din această activitate.

Ivan Patzaichin

Acesta a precizat, totodată, că singurele sale interese au fost cele de a contribui la dezvoltarea Deltei și la bunăstarea oamenilor săi. „Nu doresc să trebuiască să dovedesc mereu și mereu acest lucru, sau prin prezența mea să pun în pericol acest proces. Sper să continue această consultare, să ducă la rezultate frumoase și le doresc succes celor ce o vor duce la bun sfârșit”, a concluzionat Ivan Patzaichin, pe Facebook.

Imediat după invitația celor de la USR PLUS, Patzaichin declara, într-o postare pe Facebook, că el nu va fi „decât liantul care să ajute dialogul”, punctând că cei care vor urma să conducă instituția trebuie să gândească pe termen lung.

„Mă bucur să văd că cei care au responsabilitatea desemnării guvernatorului Administrației Rezervației Biosferei Delta Dunării au înțeles că e nevoie de o consultare cu oamenii serioși ai locului și cu experți în dezvoltare durabilă. Am fost de acord să particip la efortul de a aduce la aceeași masă pe cei care au experiență, bună credință și optimism cu privire la viitorul Deltei.  Eu nu voi fi decât un liant care să ajute dialogul. Cei ce vor conduce această instituție trebuie întâi să ne convingă că au o viziune, că înțeleg lumea noastră de azi, știu ce oportunități există și sunt deprinși să gândească pe termen lung”, postase Ivan Patzaichin, pe 15 ianuarie 2021.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se ocupă constant de conservarea zonei, iar după Revoluţia din 1989, 12 guvernatori s-au aflat la conducerea ARBDD, ultimul, Mălin Matei Muşetescu fiind revocat din funcție în 2019.

Citește și: Ivan Patzaichin, invitat să facă propuneri pentru viitorul guvernator al Deltei Dunării

#News