Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat într-o conferință de presă că după jumătatea lunii august se va anunța modul în care se vor deschide școlile, în contextul în care în această dimineață reprezentanți ai Asociației Elevilor din București și Ilfov au pichetat Guvernul, nemulțumiți de deciziile Ministerului Educației.

„Nu facem supoziţii într-un context în care suntem la o lună şi jumătate faţă de începutul şcolii. În a doua jumătate a lunii august vă vom spune exact cum se va deschide şcoala”, a declarat Nelu Tătaru, în legătură cu deschiderea anului școlar.

Tot astăzi, premierul a precizat că școala va începe în condițiile pe care le va permite evoluția epidemiei. „Suntem într-o analiză foarte serioasă, nu pot crea o previziune azi, care să fie modificată în funcţie de evoluţia epidemiei. Când se vor finaliza analiza şi toate scenariile le vom prezenta public. Suntem în 3 august”, a susţinut Orban.

Altfel, preşedintele Klaus Iohannis explica în urmă cu câteva zile că este de părere că ar fi complicat ca în România să existe doar şcoală online, şi totul se îndreaptă spre un scenariu mixt. „Ar fi foarte complicat să avem numai şcoală online. Atunci, sigur ne îndreptăm spre un scenariu mixt. Şi în funcţie de condiţiile locale, vom avea mai mult şcoală normală, cu elevii la şcoală, sau mai multă şcoală online, sau sistem mixt”, a mai spus Iohannis.

#News

Citește și: Orban, despre începerea școlii: ”Suntem în 3 august”