Primarul municipiului Roman, Lucian Micu (PNL), a fost destituit din funcție de către prefectul George Lazăr, care a semnat ordinul de eliberare din funcție. Anunțul a venit în cadrul unei conferințe de presă, luni după amiază.

Prefectul de Neamț a anunțat că a dispus măsura de destituire după ce, în urmă cu patru ani, în perioada în care era viceprimar, Micu a fost declarat incompatibil de Agenția Națională de Integritate (ANI) pentru că a ocupat și o funcție de membru în Consiliul de Administrație (CA) de la Spitalul Roman. În luna aprilie a acestui an, Lucian Micu a primit decizia finală că a fost incompatibil, după ce a pierdut procesul cu ANI la Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ). Primarul poate contesta ordinul de prefect în termen de zece zile.

„Am aflat din presă că romașcanul George Lazăr, în calitatea sa de prefect, a emis ordinul de încetare a mandatului meu de primar al municipiului Roman. Aștept și hârtia oficială, așa cum este firesc. Decizia sa nu schimbă cu nimic planurile mele. Voi candida, pentru că am muncit în acești trei ani pentru Roman și vreau să continui să-mi duc proiectele la bun final. Le mulțumesc tuturor celor care mi-au fost alături în acest prim mandat și sunt sigur că voi ști să-i țin aproape pe cei care merită și în următorul”, a scris Lucian Micu pe o rețea de socializare.  

Reamintim că alegerile locale din acest an vor avea loc pe 27 septembrie.

#News

Citește și: Alegeri locale în două zile? Un scenariu tot mai agreat de politicieniAlegeri locale în două zile? Un scenariu tot mai agreat de politicieni