Alegeri Locale 2020

Organizarea alegerilor locale pe parcursul a două zile, evitându-se astfel aglomerările în secțiile de votare și reducând riscul de îmbolnăvire, este o idee la care aderează tot mai mulți politicieni. Prim-ministrul Ludovic Orban îmbrățișează la rândul lui acest scenariu, dar atrage atenția că trebuie modificată legea pentru ca acest lucru să se întâmple. Un amendament în acest sens, depus de USR, a fost respins de Parlament.

„Nu putem modifica noi legea. Data alegerilor a fost stabilită prin lege. Pentru a se trece la două zile, e necesară o modificare legislativă. În ceea ce mă priveşte, sunt de acord cu două zile pentru că putem evita aglomerările din secţiile de votare şi putem organiza fluxurile de vot încât să reducem la maximum riscul de îmbolnăvire”, a declarat Ludovic Orban.

Și ministrul Sănătății agreează ideea organizării alegerilor locale în două zile. De altfel, Nelu Tătaru a anunțat încă de săptămâna trecută că, în opinia sa, nu există temeri justificate care să ducă la anularea alegerilor locale sau la amânarea începutului anului școlar. „În acest moment, nu văd un motiv să nu putem organiza alegerile și, ce e mai important, să nu înceapă un an școlar, dar va începe cu anumite precauții, iar alegerile se vor desfășura cu anumite precaușii, într-un context pandemic cu o transmitre comunitară”, a adăugat, Nelu Tataru.

În replică, președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, avansează ideea că Guvernul nu ar mai vrea să organizeze, de fapt, alegerile din 27 septembrie.

„De o săptămână sunt mesaje că nu mai sunt de acord cu alegerile. Presupun că iarăşi au sondaje de opinie, pentru că toate deciziile pe care le ia Guvernul Orban le ia în funcţie de sondajele de opinie. Dacă nu vor ieşi din logica politică, România se va îndrepta cu capul în perete, atât în ceea ce priveşte pandemia, cât şi economic”, a spus Ciolacu.

Citește și: Marcel Ciolacu: De când sunt la guvernare liberalii au vrut alegeri. Acum să le gestioneze

HashtagNews.ro