Marcel Ciolacu

Evoluția pandemiei de coronavirus și explozia de cazuri noi de îmbolnăviri din ultimele zile ridică mari semne de întrebare dacă alegerile locale, programate la sfârșitul lunii septembrie, se pot organiza în condiții de siguranță. Primul ministru Ludovic Orban a dat asigurări că nu vor fi probleme, ba chiar a dat exemple de alte țări care au organizat alegeri în plină pandemie.

Pe scena politică din România părerile sunt împărțite. Cei mai mulți ar opta pentru varianta amânării scrutinului din septembrie. Nici liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, nu este convins că alegerile ar putea avea loc în toamnă, dar dacă Guvernul va insista să le organizeze, atunci social-democrații sunt pregătiți.

„De când au venit la guvernare, Orban și liberalii au avut un singur obiectiv: alegeri. Anticipate, la termen, după termen, alegeri să fie. Atât. Nu ar mai mira pe nimeni dacă și acum vor lua o decizie în funcție de propriile interese electorale și fără să se gândească niciun moment la protejarea sănătății populației.

PSD este pregătit pentru alegerile locale și le vom câștiga indiferent de manevrele pe care le vor face Guvernul, PNL și Iohannis. Parlamentul și-a făcut datoria și a creat cadrul legislativ pentru alegerile locale. De aici înainte este treaba Guvernului să gestioneze lucrurile, inclusiv evoluția pandemiei. Îmi doresc ca aceste lucruri să fie foarte bine fundamentate pentru a nu pune în pericol sănătatea românilor prin decizii proaste”, a declarat Marcel Ciolacu.

Data alegerilor locale a fost stabilită prin lege, 27 septembrie, iar Autoritatea Electorală Permanentă reamintește că desfășurarea în bune condiții a operațiunilor electorale depinde de respectarea de către formațiunile politice, candidați și alegători a tuturor normelor de protecție sanitară impuse de autoritățile medicale competente.

Citește și: De săptămâna viitoare începe pre-campania electorală pentru locale

HashtagNews.ro