Gelu Oltean și Vanessa Youness

Vi-l mai amintiți pe vraciul de la DGIPI? Gelu Oltean, fostul șef al serviciului secret al Ministerului de Interne, care făcea ședințe de șamanism și le condimenta la greu cu droguri de mare risc, tipul de la doi și-un sfert trimis în judecată pentru trafic de droguri de mare risc şi constituirea unui grup infracţional organizat în „Dosarul Ayahuasca”. Hai că ne-am reîmprospătat un pic memoria.

Ei bine, domnul Gelu Oltean și-a făcut blog și l-a lansat oficial. Un pic de reminiscențe din perioada Ayahuasca tot au rămas și poate tocmai de aceea platforma lui Oletan se vrea a fi nici mai mult, nici mai puțin, decât un manifest pentru adevăr, o platformă personală de comunicare liberă, reală, adevarată şi autentică.

De fapt, încă de la primul post în calitate de bloger, Gelu Oltean promite să facă lumină în celebrul dosar care i-a știrbit reputația publică și i-a încheiat prematur cariera în servicii.

„Decizia de a îmi crea o platformă personală de comunicare liberă, reală, adevarată şi autentică vine ca o contrapondere la opiniile emise în spaţiul public în legătură cu persoana mea, opinii ce reflectă mai puţin realitatea şi mai mult lipsa informare sau de bune intenţii. În paralel, lucrez la cartea care va face lumină şi a cărei lansare o voi anunţa în curând, în ciuda presiunilor tuturor celor care mă contactează direct sau indirect şi care stau cu sufletul la gură să vadă dacă va curge sau nu cerneală şi pe numele şi acţiunile lor”, spune blogerul amator de Ayahuasca.

Fostul şef al DGIPI, Gelu Oltean, a fost reţinut, în 2019, de DIICOT şi apoi arestat preventiv de Tribunalul Braşov, alături de partenera sa, Vanessa Amal Youness, şi de un cetățean britanic, Thomas Lishman (fost ofițer al „intelligence-ului” britanic). Ei au fost acuzaţi că ar fi organizat reuniuni, într-o clinică de lângă București, unde se consuma ayahuasca, drog de mare risc ce conține DMT (dimetyltriptamina).

Înainte de a deveni director al Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă, Gelu Oltean a fost adjunct al şefului Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj şi şeful structurii de Informaţii a Inspectoratului Judeţean de Poliţie Cluj. Promovarea sa în MAI s-a datorat lui Virgil Ardelean, supranumit „Vulpea”.

În 1997, Oltean a fost purtătorul de cuvânt al lui Ardelean, pe când cel din urmă era şef al Poliţiei Capitalei. Premierul Victor Ponta l-a eliberat din funcţie pe şeful DGIPI, Gelu Oltean, la cererea fostului ministru al Afacerilor Interne, Gabriel Oprea.

Partenera sa de viaţă, Vanessa Amal Youness, a fost și ea trimisă în judecată de procurorii DNA la începutul anului 2019, sub acuzaţia de trafic de influenţă, după ce a primit 1 milion de euro de la un om de afaceri. Ea i-a promis promis că va interveni pe lângă un demnitar, pentru aprobarea unor documente ce priveau licenţe IT pentru produse utilizate de către Ministerul Educaţiei Naţionale în şcoli.

Dosarul a fost disjuns din cazul Microsoft, unde au fost trimişi în judecată Dinu Pescariu şi Claudiu Florică. Potrivit unor surse judiciare, omul de afaceri escrocat de Vanessa Amal Youness este Gheorghe Verioti, iar printre martori s-a numărat și fostul premier Emil Boc.

Citește și: Gelu Oltean își caută dreptatea la CEDO: Eram mort și am înviat

HashtagNews.ro