Alegeri locale 2020

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a anunțat vineri calendarul perioadei electorale pentru alegerile locale din acest an, după promulgarea legii privind stabilirea datei alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din anul 2020. Potrivit AEP, prin Legea nr. 135/2020 a fost stabilită data de 27 septembrie ca dată a alegerilor locale.

Potrivit sursei citate, pre-campania electorală începe de săptămâna viitoare, mai exact de luni, 20 iulie, de când partidele politice, organizațiile cetățenilor aparținând minorităților naționale, alianțele politice, alianțele electorale și candidații independenți pot începe acțiunile de colectare a listelor de susținători ai candidaturilor pentru consilii locale, consilii județene, primari, președinți ai consiliilor județene, Consiliul General al Municipiului București și primarul general al Capitalei.

AEP menționează, de asemenea, că perioada de înregistrare a alianțelor electorale este 7 – 11 august, iar perioada de depunere a candidaturilor este 7 – 18 august. Campania electorală propriu zisă va începe în data de 28 august și se va încheia în data de 26 septembrie, ora 07.00, cu 24 de ore înaintea startului scrutinului.

Pe 31 iulie, va avea loc desemnarea judecătorilor din Biroul Electoral Central (BEC), iar pe 2 august acesta va fi completat cu președintele și vicepreședinții Autorității Electorale Permanente, cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic care are ca membri cel puțin 7 senatori sau 10 deputați sau care au obținut reprezentare parlamentară la scrutinul anterior, precum și cu un reprezentant al grupului parlamentar al minorităților naționale din Camera Deputaților în numele organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale reprezentate în acest grup.

AEP reamintește că desfășurarea în bune condiții a operațiunilor electorale depinde de respectarea de către formațiunile politice, candidași și alegători a tuturor normelor de protecție sanitară impuse de autoritățile medicale competente.

Citește și: Gabriela Firea anunță o campanie electorală murdară: Unii și-ar dori să mă împiedic pe scări, să plec din ţară, eventual…

HashtagNews.ro