Ludovic Orban

Marcel Ciolacu și colegii lui social-democrați au tot trâmbițat, au tot amenințat, au tot povestit, au tot postat, ba pe pagini personale, ba pe cea oficială a partidului, despre cum vor depune ei moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban. Motive au găsit destule, dar și o scuză populistă, aceea că, pentru a nu deranja activitatea guvernamentală, acțiunea se va concretiza abia după ce va fi ridicată starea de alertă.

Fără să știe exact cum stau lucrurile, Ciolacu și ai lui sunt puși în fața faptului împlinit. Adio moțiune până la toamnă. Doamne ferește, sperăm că România nu va fi în stare de alertă până în septembrie, octombrie. Așteptăm, totuși, niște alegeri libere și democratice. Problema cu moțiunea de cenzură pare destul de simplă. E un pic neconstituțional să faci acest demers pe perioada în care Camera Deputaților și Senatul muncesc de se spetesc în sesiuni extraordinare, spune prim-ministrul Ludovic Orban.

„Nu mă tem, am conștiința datoriei împlinită, nu există niciun motiv pentru depunerea moțiunii de cenzură, iar ultima formațiune care are legitimitate să depună moțiune de cenzură este PSD, care și-a bătut joc de România. Obiectivul nostru este să creștem pensiile, să creștem alocațiile, le vom crește, dar le vom crește cu cât permite realitatea economică și veniturile pe care le înregistrăm.

În plus, o moțiune de cenzură depusă în sesiunea extraordinară este neconstituțională, motiv pentru care o vom ataca la CCR în cazul în care reprezentanții Partidului Social Democrat vor hotărî să o depună în perioada imediat următoare”, a spus premierul Ludovic Orban. 

Marcel Ciolacu a anunțat miercuri că dacă Guvernul nu va dubla alocațiile copiilor, așa cum prevede legea, până la 1 august, atunci PSD va iniția moțiunea de cenzură, chiar dacă asta ar fi însemnat să-și încalce cealaltă promisiune, de a lăsa Guvernul să-și facă treaba pe perioada stării de alertă.

Cum și Camera Deputaților și Senatul vor lucra până la fârșitul lunii iulie în sesiune extraordinară, demersul social-democraților nu se va lovi doar de sesizarea de neconstituționalitate, ci și de faptul că judecătorii CCR vor fi în vacanța până pe 31 august, deci nu va avea cine să soluționeze conflictul de natură constituțională, între Parlament și Guvern. Atât pentru moment din arena politică, vom reveni cu amănunte nu înainte de a aminti scorul: PSD – Guvern 0-1.

Citește și: Moțiunea de cenzură, din nou în actualitate. PSD a anunțat când se va întâmpla acest lucru

HashtagNews.ro