Alexandru Rafila

Aflat în platourile unui post de televiziune, profesorul și reprezentantul OMS în România, Alexandru Rafila a vorbit despre situația epidemiolorgică a ultimei perioade. Întrebat despre perioada Crăciunului și despre cum se va prezenta situația în luna decembrie, acesta a spus că, atât timp cât vom respecta până atunci regulile de distanțare fizică, cât și pe cele legate de obligativitatea purtării măștii, avem șanse să ne menținem stilul de viață pe care îl avem acum. În caz contrar, există posibilitatea ca administrația să intervină.

„Sper ca de Crăciun să nu avem o situaţie foarte, foarte complicată. Cu siguranţă recomandările se vor menţine. Dacă nivelul de îmbolnăvire va fi asemănător cu cel din această perioadă, atunci ne vom putea desfăşura activitatea în parametrii în care o desfăşurăm şi acum, dacă lucrurile se vor înrăutăţi sigur că atunci trecem peste aşa-zisele opinii ale experţilor şi vor trebui luate probabil măsuri administrative care trebuie asumate în acel moment. Nu ştiu vă să spun ce ar însemna asta”, a afirmat Alexandru Rafila, duminică la Digi 24.

Alexandru Rafila îndeamnă autoritățile să se pregătească din timp. Vaccinul antigripal, o necesitate

„Eu nu vreau să pun problema că lucrurile vor evolua într-un mod aşa dramatic, dacă ne pregătim din timp, dacă ne vaccinăm antigripal, pentru că şi asta va condiţiona sezonul rece. Evident că infecţia gripală care se suprapune cu infecţia cu noul coronavirus agravează lucrurile, nu numai la nivel individual, ci şi la nivelul sistemului de sănătate care odată este suprasolicitat de coronavirus şi o suprasolicitare dublată de infecţia virală poate să îl pună în mare pericol”, a mai spus Alexandru Rafila.

În cursul zilei de ieri s-au înregistrat 961 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2, astfel marcându-se o scădere față de numerele peste 1.000 cu care ne-am obișnuit în ultima perioadă.

Citește și: Ponta profită de ocazie: „Mare TICĂLOS Lucovid Orban!”

#News