Potrivit relatărilor recente ale primarului general al Capitalei Gabriela Firea, lucrările la Pasajul Doamna Ghica ar urma să se încheie în această toamnă, o serie de lucrări de bază fiind garantate pentru finalizare chiar acum, la sfârșitul lunii august.

„Garantez ca lucrarile la Pasajul Doamna Ghica se incheie in aceasta toamna! Astfel, se lucrează la foc continuu. Respectăm termenele asumate pentru a finaliza pasajul rutier cat mai rapid! Angajatii a doua companii municipale sunt in actiune zilnic : Trustul de Cladiri si cea de consolidari. Le multumesc tuturor pentru perseverenta.Realizarea acestui proiect este o prioritate pentru noi și este extrem de important pentru cetățenii Municipiului București și nu numai. Zona Colentina este tranzitată de toți șoferii care intră în Capitală dinspre Drumul Național 2.La sfârșitul săptămânii trecute s-a încheiat o etapă importantă: au fost finalizate coloanele aferente infrastructurii pasajului, 36 pe tot traseul pasajului. De asemenea, a fost făcut racordul între rețeaua nouă și cea existentă de gaze naturale. Astfel, în următoarele zile va fi posibilă descongestionarea traficului din zona intersecției pe sensul Obor – Fundeni.”, a declarat primarul municipiului București, Gabriela Firea.

Gabriela Firea estimează că, până la sfârșitul lunii august se va finaliza structura și umplutura la rampa 1

O primă veste bună o reprezintă faptul că în curând vor fi montate bordurile, se va realiza infrastructura rutieră, aceasta incluzând montarea stațiilor de autobuz, cât și a stâlpilor de iluminat. Asfaltarea trotuarelor și parcărilor va fi, de asemenea, realizată în cursul acestei săptămâni.

„În urma finalizării coloanelor de la pila 1 și pila 2 au fost demarate lucrările pentru infrastructura și suprastructura acestora. Radierele pentru pila 1 și culeea 1 au fost deja executate iar suprastructura acesteia a fost finalizată.Având în vedere stadiul actual al lucrărilor, estimăm că atât structura cât și umplutura la rampa 1 vor fi finalizate până la sfârșitul lunii august.Continuă și lucrările de montare a bordurilor, realizarea infrastructurii de rutiere (carosabil, trotuare și parcări) precum și montarea stâlpilor pentru iluminatul stradal.La sfârsitul acestei saptămani vor fi demarate lucrările de asfaltare pe trotuare, parcări și stațiile de autobuz. Acolo unde rețelele de utilități au fost relocate total, săptămâna viitoare încep lucrările pentru sistematizarea drumului.Orice șantier creează disconfort, însă, fac apel la înțelegerea locuitorilor din zonă, cât și a participanților la trafic.”, a completat în mesajul său Firea.

Citește și: Firea anunță inaugurarea unui loc magic, Muzeul Copiilor

#News