Daniel Florea
Daniel Florea

Lui Daniel Florea, inegalabilul primar de la Sectorul 5, i-ar trebui nu două mâini, ci vreo zece, pentru a putea fura după bunul lui plac. Recent, Iustin Roșca, liderul PLUS Sector 5, a dezvăluit ce afaceri pune la cale don’ Florea: achiziție din care să poată „mânca” o mare familie, după modelul clanurilor mafiote din Sicilia.

Sub pretextul pandemiei de coronavirus, Daniel Florea fură pe față bani publici, pentru a-și face o căsuță „modestă” în Brazilia sau, de ce nu, pe o insulă exotică. Poate-poate, printr-o minune, ajunge să-i țină urât lui Radu Mazare, la facultate.

Achiziție legată de pandemie

Dar să revenim la oile noastre. „Primăria Sector 5 cumpără echipamente de protecție medicală de la un Plafar din Giurgiu. Nici nu s-a uscat cerneala bine pe numirea lui Amza Mair director la DGASPC sector 5, că și au început aranjamentele și achiziții direcționate către preferați”, dezvăluie Roșca, care vine cu probe.

„În cele ce urmează redau cronologic (cu probe) cum se aranjează o achiziție la sectorul 5, achiziție legată de pandemie și gestionată după modelul “Famigliei” Siciliene.

Persoane participante:
Direct:
Amza Mair – DGASPC sector 5;
Alina Apostolaie – DGASPC S5;
Alin Bob – reprezentant Alvorom Giurgiu și Amethyst Radiotherapy Center;

Indirect: Daniel Florea (cel ce a făcut numirea lui Mair la DGASPC S5), Cora Mara din Giurgiu (prietena lui Alin Bob), soră cu Sonia Manda (Giurgiu, Plafar Sonia) și Alice Grăniceanu – mama lor, angajată Spitalul județean Giurgiu.

Firme Implicate:
– Primăria sector 5 prin DGASPC
– Alvarom / Plafar Sonia Giurgiu, str Gării nr 60.

Alin Bob primește “un pont” de la DGASPC Sector 5 privind o viitoare achiziție de termometre, viziere, măști și mănuși, iar luni, pe 11.05.20, postează un anunț de achiziție, în numele ALVOROM SRL, pe un grup de Facebook de intermedieri de astfel de materiale, cu condiții clare (livrările până-n 13.05). Conform datelor de pe SICAP, în data de 13.05, seara (ce coincidență), DGASPC S5 publică anunțuri pentru achiziție de termometre, viziere, mănuși și măști, iar pe 14.05.20, dimineața (la prima oră 08:05), achizițiile sunt atribuite către….ALVOROM.

DGASPC Sector 5 atribuie direct 168.775 lei
Plafarului Sonia din Giurgiu, str Gării nr. 60, pentru ca acesta să livreze:
– 30.000 măști la 3lei/buc
– 2.000 viziere la 14lei/buc
– 40.000 mănuși la 1,05 lei/buc
– 33 termometre 275lei/buc”, a declarat liderul PLUS Sector 5.

Prețul măștilor, dublu la S5

La o analiză simplă privind prețul corect al măștilor, Iustin Roșca a constatat că, la gașca lui Florea, totul e posibil, chiar dublu prețul. „Așa au fost furați și sărăciți cetățenii sectorului 5 de primarul #DFect, prin achiziții la preț dublu ca să fie loc de comisioane și bani la partide, sute de mii de euro după cum denunță un președinte de filială PSD”, este de părere politicianul.

„Așa se fac achizițiile. Suni un tovarăș și-i zici “am 40.000€ pentru tine; poimâine vreau să cumpăr aia și aia, să fii pe fază. Primul venit – primul servit, prețul nu contează, că nu-s banii mei!

Am analizat prețul la măști cu ce oferă eMAG și constat că acesta e dublu. Nicio surpriză. Desigur, toată lumea se așteptă ca numirile lui Daniel Florea să fie executanți la ordinele stăpânului și să semneze astfel încât ei să-și continue devalizarea bugetului în scop personal.

În același timp, cetățenii se așteaptă ca, dacă Florea Daniel nu este implicat în asta, să-l demită imediat pe Amza Mair (inclusiv pe Alina Apostoloaie) pentru a dovedi că este bărbat. Este bărbat oare?

Eu cred că orice primar responsabil, după o astfel de numire, ar trebui să plece împreună cu directorul numit.
Demisia, Daniel Florea!”, a transmis Iustin Roșca pe Facebook.

#NEWS