Uzbekistan este țara care îți dă bani multișori, dacă ai nenorocul să te infectezi cu coronavirus. Unele titluri de știri spun 3.000 de dolari. Altele plusează cu 4.400 de dolari.

”Vrem să asigurăm turiștii că pot veni în Uzbekistan”, a spus ambasadorul turismului din Marea Britanie, Sophie Ibbotson.

”Guvernul este încrezător că noile măsuri de securitate și igienă puse în aplicare în sectorul turistic vor proteja turiștii de COVID-19. De asemenea, președintele este pregătit să despăgubească pe oricine se infectează. Dacă veți contacta virusul în vacanță în Uzbekistan, vă vom recompensa”, a adăugat  Sophie Ibbotson.

Interesant. Sau, poate, revoltător în accepțiunea multora. Concluzia logică este că veniturile din turism cam scad. Încet și sigur. Sunt din ce în ce mai multe state care vor să le arate turiștilor că destinația este una sigură. Că sunt bineveniți. Că anul 2020 nu îi lasă fără concedii sau vacanțe. Și nu e doar o recompensă în caz că ai nenorocul să te îmbolnăvești. Sunt și state care oferă reduceri considerabile la pachetele turistice sau zboruri gratis spre destinațiile respective.

Conform Digi24, o ofertă inedită vine de la ”Uzbekistan, unde autoritățile au anunțat că oferă 3.000 de dolari turiștilor care se infectează cu noul coronavirus în timpul vacanței petrecute în această țară.

Oferta face parte dintr-o campanie numită „Uzbekistan: garanția unei călătorii sigure”, inițiată de autorități pentru a-i asigura pe turiști că nu există niciun pericol pentru a se infecta în țara lor”.

Conform news.com, poți primi chiar și 4.400 de dolari și multe asigurări că totul va fi bine. Ce aș putea adăuga? Mie, personal, mi-e dor de munte. Și nici nu aș vrea să fiu plătită, doar ca să-mi asum vreun risc.

Citește și: Creta vrea turiști români și nu se răzgândește

#News