Masca de protecție devine obligatorie de marți în Capitală în aer liber, nu doar în Centrul Vechi, ci în toate zonele aglomerate, în piețe, în stațiile de autobuz, gări și autogări. Decizia a fost luată în această după-amiază de Comitetul Municipal pentru Situaţii de Urgenţă (CMSU). Deși inițial s-a vorbit despre această măsură doar pentru zonele pietonale din Centrul Vechi, ca urmare a propunerii viceprimarului Aurelian Bădulescu, membrii CMSU au considerat că sunt mult mai multe zone aglomerate.

„S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii de protecţie pe toată durata zilei în zona delimitată ca fiind Centrul Vechi, în toată zona pietonală. S-a decis obligativitatea purtării măştii de protecţie în pieţe, în târguri şi în expoziţii, pe toată durata desfăşurării expoziţiei, târgurilor de către toate persoanele. S-a hotărât purtarea obligatorie a măştii în staţiile STB, în gări, staţii CFR, peroane, autogări, staţii de auto, taximetre”, purtătorul de cuvânt al Instituţiei Prefectului – Municipiul Bucureşti, Mariana Stancu-Ţipişcă.

În București, de la începutul pandemiei au fost înregistrate 6.005 de cazuri de infectări cu noul coronavirus, iar la nivelul întregii țări au fost confirmate 54.009 cazuri, cu 823 în ultimele 24 de ore.

Altfel, purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate a devenit obligatorie în peste 20 de județe din țară, după ce Guvernul a împuternicit Comitetele Județene pentru Situații de Urgență să decidă când și unde se pot aplica noile restricții în perioada următoare.  

hashtagnews.ro

Citește și: Gabriela Firea, Ludovic Orban și măștile discordiei