Mormanele de gunoaie se pare că devin din păcate un peisaj obișnuit în Sectorul 1 al Capitalei, administrat de către Clotilde Armand. O astfel de situație se înregistrează pe strada Chitila triaj cu drumul Gării, unde câteva zeci de bucureșteni locuiesc la case. Din poza care a fost făcută azi pe această stradă de un locuitor, se pot vedea mormane de gunoaie care stau aruncate la marginea drumului, spre nemulțumirea locatarilor din zonă care își plătesc taxele și impozitele la Primăria Sectorului 1, dar care nu beneficiază de servicii de salubrizare corespunzătoare. Clotilde Armand a fost numită” Madama Gunoaielor”, fiind o aluzie la problemele grave care există la nivelul sectorului în ceea ce privește depozitarea deșeurilor.

De ce nu sunt ridicate gunoaiele?

Se pare că motivul pentru care gunoaiele nu au fost ridicate îl reprezintă tergiversarea de către primarul Clotilde Armand a plății sumelor stabilite prin contract către firma de salubritate Romprest. Dacă acesta este motivul, acest lucru nu ar fi de mirare, ținând cont de faptul că au existat dispute între Romprest și primarul Sectorului 1, care nu a vrut să respecte prevederile contractului existent pentru salubrizare, invocând tot felul de motive. Un lucru este cert, și anume că odată cu creșterea temperaturilor există pericolul ca aerul să devină irespirabil din cauza încălzirii gunoaielor, care pot deveni și un adevărat pericol pentru sănătate. Mai mult, există și riscul apariției șobolanilor care sunt de asemenea un pericol pentru locuitorii din zonă. Până când problema gunoaielor va fi rezolvată, locuitorii de pe strada Chiajna nu vor putea să se întrebe decât dacă mai merită să plătească taxele și impozitele locale.

Dan Tudorache, întrebare pentru Clotilde Armand: Pe când un seminar și despre criza prin care trec oamenii din Sectorul 1?